IRAKTAKİ TÜRKMENLERE 109 TIR YARDIM MALZEMESİ

DÜNYA Haber Girişi : 14 Ağustos 2014 15:36
IRAKTAKİ TÜRKMENLERE 109 TIR YARDIM MALZEMESİ
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonuyla, Irak'taki çatışmalar sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmenler'e bugüne kadar 109 TIR'lık yardım malzemesi gönderildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonuyla, Irak'taki çatışmalar sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmenler'e bugüne kadar 109 TIR'lık yardım malzemesi gönderildi.

AFAD, Irak'ta Haziran ayında başlayan karışıklıklar nedeniyle Türkmenler dahil, yerlerinden edilen Irak halkının ihtiyaçlarını karşılamak için insani yardım çalışmaları başlattı. Başkanlık, Musul'da olayların başlamasından sadece bir gün sonra, insani yardım malzemelerini hazırladı. Yardımlar, 72 saatte Irak'taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

TİKA, Türk Kızılayı, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da insani yardımlarını AFAD'ın koordinasyonuyla Irak'a gönderdi. Bu kapsamda toplam 109 TIR'lık yardım Irak'a ulaştırıldı.

TIR'larla bölgeye gönderilen malzemeler arasında 12 bin 500 kişilik çadır, 36 bin 772 gıda kolisi, 147 ton içme suyu, 22 ton süt, 35 ton bulgur, 20 ton makarna ve 35 ton kuru gıda, 14 bin battaniye, 486 bin kutu ilaç ve tıbbi malzeme, 20 ton hijyen malzemesi, 2 bin 888 yatak, 2 bin mutfak seti ve 2 bin 100 ev eşyası, 634 bin paket bisküvi, kek ve çikolata, 47 bin giysi ve ayakkabı ile bin 100 giysi kolisi, 6 bin koli çocuk bezi ve 8 bin paket hijyenik malzemenin yanı sıra 10 tekerlekli sandalye de yer aldı.

ŞAREYN'DE 20 BİN KİŞİLİK KAMP

Türkmenler için daha önce Fişabur'da kurulması planlanan 20 bin kişilik kamp, güvenlik nedeniyle Duhok'a 15 kilometre mesafedeki Şareyn'e kaydırıldı. Şareyn'deki alana AFAD'ın geçici barınma üniteleri kurulacak. Kamp alanında zemin düzenlemeleri yapılarak, vaziyet planı hazırlandı. AFAD, altyapısını kurup lojistik çalışmalarını yapacağı kampı tamamlandıktan sonra Türkmenler'e teslim edecek.  

TÜRK KIZILAYI 4 MİLYON LİRALIK YARDIM GÖNDERDİ

Çatışmaların yaşandığı ilk günden itibaren Irak halkına destek olan Türk Kızılayı, Duhok ve Sincar'da başlayan çalışmalarını Erbil'de de sürdürerek, buradan ihtiyaç duyulan tüm bölgelere insani yardım malzemesi sevk ediyor.

Bu kapsamda Türk Kızılayı, bölgeye bugüne kadar TIR'larla yaklaşık 4 milyon liralık yardım malzemesi ulaştırdı. Battaniye, gıda ve hijyen malzemesi, içme suyu, bebek maması ve bezi ile giysi ve benzeri yardımların dağıtımı, Türk Kızılayının uzman ekiplerince gerçekleştiriliyor.

Etiketler : TÜRKMENLER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.