İLKADIM BELEDİYESİNDEN TARİHİ KİTAP SERGİSİ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 28 Nisan 2014 21:37
İLKADIM BELEDİYESİNDEN TARİHİ KİTAP SERGİSİ
Dünya Kitap Günü' nedeniyle İlkadım İlçesi Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde tarihi kitap sergisi düzenlendi.
'Dünya Kitap Günü' nedeniyle İlkadım İlçesi Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde tarihi kitap sergisi düzenlendi. 
Etkinlikte Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait kitaplar, sergilendi. Etkinliğin açılış töreninde konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, insanların hayatına bakışını, düşüncelerini geliştirmek için mutlaka kitaba ihtiyaç duyduğunu belirterek "Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi ve manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. Okumak ve çocuk ve gençlerimizi okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Çünkü medeni dünya, bilgi ve teknik üzerine kurulmuştur. Kalkınmak, sağlam kişiliğe sahip olmak, düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkündür" dedi. Başkan Tok, 1800-1900'lü yıllarda yayınlanmış 200 kitabın sergilendiğini belirterek sergide tarih, edebiyat, fıkıh kitaplarının yanı sıra o dönemde günlük, haftalık ve aylık olmak üzere çıkartılan gazete ve dergilerin de yer aldığını dile getirdi. Açılış kurdalesinin kesilmesinin ardından vatandaşlar kitap sergisini gezdi.   
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.