İLESAM İlim ve Edebiyat Dergisi Üzerine

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 23 Eylül 2016 21:23
İLESAM İlim ve Edebiyat Dergisi Üzerine
Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği gerçekleştirdiği anlamlı çalışmaların yanına şimdi bir de dergi ekledi.
İLESAM İlim ve Edebiyat Dergisi Üzerine

Ahmet SEVEN/Samsun


Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği takdirle takip ettiğimiz faaliyetlerinin yanına şimdi bir de dergi ekledi.


İlim ve Edebiyat Dergisi olarak yayın hayatına başlayan derginin bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim.


Yetmişsekiz sayfalık derginin ilk sayısındaki titiz çalışma ve hassasiyeti görünce bu işin uzun soluklu olacağına daha fazla inandım.


Derginin mizanpajı, ebadı, yazı karakteri ve  sayfa içerikleriyle titiz bir şekilde hazırlanmış olduğu görülüyor.


Birbirinden kıymetli yazarları ve muhtevasıyla bu dergiyi aynı zamanda İlesamın vizyon ve misyonunun da bir göstergesi olarak kabul etmek mümkün.


İLESAM'ın Kültür ve Sanat hayatında her geçen gün yeniliklere imza atmasında Genel Başkanı M. Nuri Parmaksızın ayrı bir yeri var.


Başkan sorumluluğunun bilincinde davranıp aktif görev anlayışını heyecanıyla da birleştirince ortaya güzel işler çıkıyor.


Hikaye yarışmaları, şiir günleri, imza günleri, Radyo programları, Türk Dünyasına dönük konserler, seminer ve konferanslar...Ve ardından bu çalışmalara eklenen dergi.


Samsun İl Temsilciliğini yapmakla gurur duyduğum İLESAM'ın bu faaliyetlerinden memnun olanlardan sadece birisiyim.


İlk sayısının kapağında 15 Temmuz Darbe Kalkışmasına itiraz v cevap niteliğinde Milli Birliği Yeniden İnşa başlığını taşıması da derginin ruhunu ortaya koymuş.


İlk sayı ilk heyecan...


Elbette söylenecek daha çok şey var.


Kısacası derginin hazırlık aşamasından okurlarının eline geçinceye kadar emek veren herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum.


Nice yıllara...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.