• İHSANBAŞKAN

GREKOROMEN GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZDAN ÇİFTE ZAFER

SPOR Haber Girişi : 18 Ocak 2021 11:50
GREKOROMEN GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZDAN ÇİFTE ZAFER
İki takım halinde hem Fransa hem de Hırvatistan'da ki turnuvalarda boy gösteren Grekoromen milli takımlarımız iki şampiyonluk birden kazandı.

GREKOROMEN GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZDAN ÇİFTE ZAFER. FRANSA'NIN ARDINDAN ZAGREP'TE DE ŞAMPİYON TÜRKİYE

 

İki takım halinde hem Fransa hem de Hırvatistan'da ki turnuvalarda boy gösteren Grekoromen milli takımlarımız iki şampiyonluk birden kazandı.

Fransa'da ki turnuvada 14 madalya kazanarak şampiyon olan güreşçilerimiz Zagrep'te düzenlenen turnuvada da 8 madalya kazanarak şampiyon oldular.

 

Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'te düzenlenen Uluslararası Zagrep Open Grekoromen Güreş Turnuvasında Güreşçilerimiz Furkan Bayrak ve Osman Yıldırım Altın, Ahmet Uyar ve Ahmet Yılmaz Gümüş, Muhammed Hamza Bakır, Hacı Karakuş, Ali Cengiz ve Doğan Göktaş Bronz madalya kazandılar.

Türkiye böylece turnuvada takım olarak da Şampiyon oldu.

77 kg Furkan Bayrak İsviçreli Alman Hırvat ve finalde de İsveçli Lukas Ahlgren'i (5-3) yenerek Altın Madalya kazandı

130 kg Osman Yıldırım Finli Maenpaa'yı Hamza Bakır ve Dünya Şampiyonu Estonyalı Heiki Nabi'yi yenerek finale yükseldi Finalde Ukraynalı rakibini de hükmen yenerek Altın Madalya kazandı

60 kg Ahmet Uyar İsveçli Fazlıja ve Litvanyalı Petrevicius"u yendi finalde Özbek rakibine yenilince Gümüş madalyada kaldı

72 kg Ahmet Yılmaz İsviçreli Polonyalı ve Alman rakiplerini yendi Finalde Ukraynalı Parviz Nasibov'a (3-2) yenilince Gümüş madalyada kaldı

130 kg Muhammed Hamza Bakır İtalyan Finli ve Estonyalı Heiki Nabi'yi (2-0) yenerek Bronz Madalya kazandı

67 kg Hacı Karakuş Moldovalı Valentin Petic'i Finli Mattil'i ve Enes Başar'ı (10-7) yenerek Bronz Madalya kazandı

87 kg Ali Cengiz ABD'li rakibi Joe Rau'yu (6-0) yenerek Bronz Madalya kazandı.

Doğan Göktaş da Finlandiyalı Vili Ropponen'i (7-0) yenerek Bronz Madalyanın sahibi oldu.

 

Türkiye zorlu turnuvada

2 Altın, 2 Gümüş, 4 Bronz madalya olmak üzere

toplamda 8 madalyanın sahibi oldu. Milliler topladıkları 122 puanla takım halinde şampiyon olurken, İsveç 108 puanla ikinci, Ukrayna 95 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Grekoromen güreş milli takımımız bugün sona eren diğer bir turnuva olan Fransa Henri Deglane Grand Prix Turnuvasında da 6 Altın, 4 Gümüş, 4 Bronz madalya ile takım halinde şampiyon olmuştu. Böylece Türkiye Grekoromen güreş milli takımımız günü çifte şampiyonluk ile tamamlamış oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.