• İHSANBAŞKAN

Golf sadece varlıklı ailelerin oynayabildiği bir spor değil

SPOR Haber Girişi : 13 Kasım 2014 18:24
Golf sadece varlıklı ailelerin oynayabildiği bir spor değil
Golf sadece varlıklı ailelerin oynayabildiği bir spor değil 'Golf'de de başarılarımızdan söz ettireceğiz
Golf sadece varlıklı ailelerin oynayabildiği bir spor değil

'Golf'de de başarılarımızdan söz ettireceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç:

- "Golf aslında sadece belli bir zümrenin oynayabildiği bir spor dalı değil daha da açık söylemek gerekirse sadece varlıklı ailelerin oynayabildiği bir spor dalı değil. Vereceğimiz desteklerle hem aynı zamandaki doğru yönlendirmelerle dünya golf camiası içerisinde de diğer dallarda olduğu gibi daha fazla anılmaya başlanıp başarılarımızdan söz edeceğiz."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, golfun sadece varlıklı zümrelere ait bir spor branşı olmadığını belirterek, "Vereceğimiz desteklerle ve doğru yönlendirmelerle dünya golf camiası içerisinde de diğer dallarda olduğu gibi daha fazla anılmaya başlanıp başarılarımızdan söz ettireceğiz" dedi.

Turkish Airlines Open 2014 turnuvasının ilk gün müsabakalarını izleyen Bakan Çağatay Kılıç, NTV Spor'un canlı yayınına katıldı.

 Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı oluyor

Turnuvaya çok ilgi gösterildiğini ive uluslararası katılımcıların  memnun olduklarını  söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Organizasyona üst sıralarda yer alan sporcuların katılımı mevzubahis. Şu anda dünyanın ilk elli sıralamasının içinden ciddi bir rakam var. İnanıyorum ki bu tip organizasyonların devam etmesiyle, Türkiye'nin farklı farklı spor dallarında ciddi başarıların elde edilebileceği ortaya konuluyor. Bizim kendi sporcularımız da burada ümit ediyorum ki başarılı sonuçlar alırlar" diye konuştu.

Bu tip organizasyonların gençler ve vatandaşlar arasında da ilgiyi artırdığına vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, "Golf aslında sadece belli bir zümrenin oynayabildiği bir spor dalı değil daha da açık söylemek gerekirse, sadece varlıklı ailelerin oynayabildiği bir spor dalı değil. Burada bizim çok başarılı olabileceğimiz bir alan var. Vereceğimiz desteklerle hem aynı zamandaki doğru yönlendirmelerle dünya golf camiası içerisinde de diğer dallarda olduğu gibi daha fazla anılmaya başlanıp başarılarımızdan söz edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye rüştünü ispat etmiş bir ülke

Ryder Cup turnuvanın dünyada golf dalında en büyük organizasyon olduğuna vurgu yapan  Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin  bu turnuva için  ihtiyaç duyulan altyapı çalışmalarını gerçekleştirme konusunda bir çekincesi  olmadığını dile getirdi. Bakan Çağatay Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye Uluslararası Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu  Bu tür müsabakalarda devleti temsilen bir bakanın katılması ve  izlemesinin   çok nadir olduğuna  dikkat çekerek ,"Sayın Bakanımız,maddi manevi bizim arkamızdalar ama bugün burada olmaları bize golf dünyası açısından büyük prestij sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz" dedi. Uluslararası organizasyon yapma konusunda rüştünü ispat etmiş bir ülke. Gerçekten ses getirecek Türkiye'nin tanıtımına büyük katkısı olabilecek uluslararası spor organizasyonlarına biz tabii ki destek vereceğiz.  Antalya'da yaptığımız spor çalıştayında da dile getirdiğim bir konuydu bu; yapacağımız uluslararası organizasyonların ülkemizin tanıtımına ve geleceğine katkı sağlayabilecek organizasyonlar olmasına tüm federasyonlarımız ile de mutabık kaldık. Çalışmalarımız o çerçevede devam ediyor."

Bakan Bey'in katılma  Türkiye'ye  prestij sağladı

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu  Bu tür müsabakalarda devleti temsilen bir bakanın katılması ve  izlemesinin   çok nadir olduğuna  dikkat çekerek ,"Sayın Bakanımız,maddi manevi bizim arkamızdalar ama bugün burada olmaları bize golf dünyası açısından büyük prestij sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.

HABER: M. RAMAZAN AKSOY/ SABAH

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.