Girişimciye AR-GE dopingi

Haber Girişi : 15 Şubat 2016 21:52
Girişimciye AR-GE dopingi
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunu.
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunu.


Konya İl Başkanlığı binasında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Büyükalim ile Mustafa Özkan'ın eşlik ettiği basın toplantısında Ziya Altunyaldız, ülke gündemindeki gelişmeler, Konya yatırımları ve projelerde gelinen son noktaları ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.
AK Parti Hükumeti olarak vatandaşların kişisel hak ve özgürlüklerini, müteşebbis haklarını koruyan bir anayasa anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Altunyaldız, "Bizler, artık anayasanın değişiminden değil; anayasanın yapımından söz ediyoruz. Zira anayasayı değiştirdiğinizde darbe anayasasının ruhunu değiştiremezsiniz. O yüzden de anayasa yapımından söz ediyoruz. 1961 ve 1982 Anayasaları'nın her ikisi de birer darbe anayasasıdır. 1961 Anayasası'nın iki bileşimi var. Nedir onlar? Darbeyi gerçekleştirenlerin oluşturduğu milli birlik komitesi ve yine onların güdümünde oluşturulan ve özellikle kendine darbe yapılan Demokrat Parti'den hiçbir üyenin olmadığı bir temsilciler meclisi. O halde söz konusu anayasanın, demokratik veya milletin özünü yansıtan bir anayasa olduğunu söyleyemeyiz. Yine 1982 Anayasası da aynı şekilde darbeyi yapanların oluşturduğu bir kurul tarafından yapıldı. 1982 Anayasası üzerinde bugüne kadar birçok değişiklik oldu. Bu değişiklikleri en çok yapan da AK Parti Hükümetleridir. Ancak az önce de ifade ettiğim gibi darbe ruhu hala anayasamızda duruyor. O yüzden de insan özgürlüğünü merkeze alan bir anayasaya ihtiyacımız var. Özgürlükçü, bu toprakların özünü ve ruhunu barındıran bir anayasamız olmalı diye düşünüyoruz. AK Parti iktidarı olarak milletimize samimi olarak verdiğimiz bu sözü yerine getirmek için çalışıyoruz. Tüm kesimleri kapsayan, bireyden devlete doğru bir anlayışın olduğu bir anayasa istiyoruz. Bu anayasa aynı zamanda Başkanlık Sistemi'ni de içeren bir anayasa olacak. Başkanlık Sistemi, 93 yaşına giden ülkemizin birçok yılında ele alınmış ve tartışılmıştır. Bu dönem zarfında hem rahmetli Turgut Özal hem Süleyman Demirel hem Necmettin Erbakan ve hem de Alparslan Türkeş, Başkanlık Sistemi'ne olumlu yaklaşmışlardır. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasındaki bakış açısı aynıdır ve bu manada çalışmalar yürüyor. Bu konuda milletimizin de büyük destek verdiği aşikardır" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Ziya Altunyaldız, terörle mücadele konusunda ise, "Ülkemizin küresel yükselişini engellemek isteyenler, milli birlik ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler maalesef düğmeye bastılar. Şu anda Doğu ve Güneydoğu'da demokrasi, huzur ve kardeşlik operasyonlarımız sürüyor. Bu arada da Sayın Başbakanımız, bölgenin yeniden ayağa kalkması için 10 maddelik bir eylem planı açıkladı. Şunu açık bir dille ifade etmek istiyorum ki huzur tesis edilene kadar operasyonlar sürecek. Millet vicdanı ile devlet aklının birleşmesi ile bunun da üstesinden geleceğiz inşallah. Yeni dönemde yeni terörle mücadele ile kardeşlik ve huzur ortamının yeniden tesis edilmesi sürecinde artık tüm sivil toplum kuruluşları ve milletimiz muhatap alınacak. Artık kendisini bölgenin temsilcisi zanneden ama maalesef bölgenin yıkımına neden olan, karne alan çocukları hedef alan, hastane ve okulları, araçları yakan terör örgütüne dur diyemeyen sözde temsilciler muhatap değildir" şeklinde konuştu.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER VE TÜRKİYE'NİN TAVRI

Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili de açıklama yapan Altunyaldız, "PYD ve YPG, ülkemiz için bir terör örgütüdür. DAEŞ ile mücadele için bölgede olduğunu iddia eden ama rejimin piyonu haline gelen PYD'nin faaliyetlerini kabullenmek doğru değildir. Birtakım etnik operasyonlarla bölgeyi şekillendirme çabalarına karşı Türkiye, asla sessiz kalamaz. Hele hele de bunun Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit edecek şekilde yapılması ve ülkemize yönelik bir göç dalgası oluşturulması asla kabul edilemez. Bu konuda devletimiz ve hükumetimiz gerekli cevabı vermiştir vermeye devam edecektir" ifadelerinin kullandı.

EKONOMİK GELİŞMELER

Ülkede yaşanan ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Milletvekili Altunyaldız, geçtiğimiz günlerde ödemeler dengesi rakamları açıklandığını hatırlatarak, "Hep cari açıktan söz ederiz; cari açık sarmalını nasıl aşarız diye. Bir taraftan tasarruf tedbirleri bir yandan da yerli üretimi esas alarak bunu çözmeye gayret ediyoruz. Özellikle emtiya fiyatlarının düşmesi ile cari açıktı olumlu bir düşme oldu. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında 6,6 milyar dolarken; bu yıl 5 milyar dolara düştü. Yıllık 32,1 milyar dolara düştü. Yani geçen yıla göre yüzde 26'lık bir iyileşme oldu. 2016 - 2018 orta vadeli planda ön görülen cari açığın milli gelire oranındaki yüzde 4,4'ü tutturacak gibiyiz. Bu şu demek, ortalama 6'larda olan cari açığın yönetilebilir durumda olduğudur. Yine Aralık ayı sanayi endeksi beklentilerin çok üstünde gerçekleşti; yüzde 4.40. Bu veri, yüzde 4'lük büyümenin gerçekleşeceği anlamına geliyor. Bir taraftan cari açık düşerken öbür taraftan büyüme devam ediyor. Üreten ekonomimizle 2023 Vizyonumuzda belirttiğimiz ilk 10 ekonomiye doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Seçim Çalışmalarımız sürecinde vatandaşımıza verdiğimiz her vaadi gerçekleştirme sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bu süreçte genç arkadaşlarımız üretime katılacak, çiftçi ve esnafımız verilen desteklerle üretime devam edecektir" diye konuştu.

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) REFORM PAKETİ

Sanayi Bakanlığı tarafından hazırlanan, Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek meclise sundukları ve başkanı olduğu komisyonda da görüşülen AR-GE Reform Paketi'nden bahseden Altunyaldız, "Bu paketle Yeni Türkiye, artık ileri teknoloji ile inşa edilecek. Yapılan AR-GE faaliyetleri, ticarileşecek. AR - GE faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan patentli ürünlerin ticarileşmesi için hükümetimiz, 500 bin TL'ye kadar olan sermaye, vergiden düşüyor. Bu paket ile AR-GE ile ortaya çıkan ürünleriniz, teknolojik ürün deneyim belgesi olmadan doğrudan kamu ihalelerine girebilecek. Bu paketle artık tasarım merkezleri kuruluyor. Esnek yapılarla artık AR-GE'yi herkes yapabilecek. Yine üniversite - sanayi işbirliği artık eyleme dönüşüyor. Akademisyenlerin çalışmalarında elde ettiği ekonomik değerleri döner sermaye ve kesinti olmadan akademisyenlerimize veriyoruz" ifadelerini kullandı.

KONYA PROJELERİ


Ziya Altunyadız, Konya'ya yapılan yatırımlar ve kazandırılan projeler ile ilgili de, "Başta Konya Metrosu olmak üzere, üretim üssünü denizle birleştiren Konya - Karaman - Ulukışla - Yenice  Hızlı Tren Hattı Projesi, Çevre Yolu gibi tüm projeleri takip ediyoruz. Bu konuda Konya bürokrasisi, AK Parti Konya ailesi birlik ve dayanışma içerisindedir" dedi.
Açıklamaların ardından toplantı soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.