• İHSANBAŞKAN

GENEL BAŞKAN LEVENT USLU: RESMİ SÜREÇ BAŞLADI

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 26 Temmuz 2021 20:26
GENEL BAŞKAN LEVENT USLU: RESMİ SÜREÇ BAŞLADI
BEM-BİR-SEN 6. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerini T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teslim etti

BEM-BİR-SEN 6. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerini T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teslim etti

 

BEM-BİR-SEN Kamu görevlilerin iki yıllık dönemde mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını,   anayasal ve demokratik haklarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerimizi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın MEMUR-SEN Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanan teklifler, basın toplantısının akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’e teslim edildi.

 

Memur-Sen kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin; 2022’de %21, 2023’te %17 olmak üzere iki yıllık sürede toplamda %38 artırılmasını, ayrıca toplamda %6 da refah payı verilmesini ve mutabakat sağlanamayan 5.Dönem Toplu Sözleşmeden kaynaklı geçmiş kayıpların telafisi için 600 TL seyyanen zam ile iyileştirilmesini istedi.

 

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen açıklamada konuşan Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, toplu sözleşme hakkını, toplu sözleşme masasını ve toplu pazarlığı önemsediklerine vurgu yaparak, “Toplu sözleşme; hak arama, hak alma, hakkı koruma, hakları artırma masasıdır. 4 Milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın kamu görevlisi emeklisini aileleriyle birlikte 20 milyonu aşkın insanımızı doğrudan ilgilendiren ve etkileyen, sonuçları itibariyle ise; çiftçiyi, işçiyi, işsizi, sanayiciyi, esnafı, girişimciyi kısacası toplumun diğer kesimlerini de doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen sosyal politika aracı ve sosyal diyalog zeminidir. Toplu sözleşmenin öznesi insan, konusu insan emeği, yüklemi uzlaşmak, hedefi ise adalete ulaşmaktır. 2 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ilk oturumla birlikte, kamu işvereninden toplu sözleşme masasında, ekonomideki büyümeyi kamu görevlilerinin maaşlarına ve gelirlerine de yansıtarak, demokratik haklarını artırmak suretiyle kamu görevlilerine Yeni Türkiye’yi yaşatacak, Yasak ve sınırlamaları bitirerek kamu görevlilerinde ‘Güçlü Türkiye’yi somutlaştıracak, Mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını iyileştirerek Büyük Türkiye’yi ispatlayacak tavır ve teklifleri görmek istiyoruz” dedi.

 

Mutabakatsızlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme’ye atıfta bulunan Yalçın, benzer bir olumsuz sonucun tekrarlanmaması adına, masada uzlaşma temelli bakışın hakim olması gerektiğinin altını çizerek, hakkın teminine, teslimine ve adaletin tesisine fırsat vermesi gerektiğini ifade etti. Ali Yalçın, pandemi sürecinin neden olduğu küçülen ekonomi tehdidinin sona erme eğiliminde olduğunu söyleyerek, “6. Dönem Toplu Sözleşme de 6 ay sonra başlayacak 4 altı ayı kapsayacağı için, içinde bulunduğumuz anı değil, gelecek zamanı planlamadır” diye konuştu.

 

6. Dönem toplu sözleşme sürecinde masada temsilci bulunduran diğer 2 konfederasyona da toplu sözleşme sürecinde “Memur-Sen ile birlikte hareket etme” daveti yaptıklarının altını çizen Yalçın, “Davetimize olumlu cevap veren Kamu-Senle birlikte toplu sözleşme tekliflerine yönelik ortak çalışma gerçekleştirdik.   Memur-Sen olarak önceki Toplu Sözleşmelerde mutabakata vardığımız 40 maddeyi de kapsayacak şekilde 6. Dönem Genel Toplu Sözleşmeye ilişkin hazırladığımız 51’i Ortak toplamda 91 maddeyi teklif olarak sunuyoruz. Öncelikle belirtmek isterim ki, Toplu Sözleşme Metninin Memur-Sen’in teklifleri çerçevesinde oluşması halinde; gelir dağılımında adaleti sağlama, istihdamda herkese güvence oluşturma, kariyer ve liyakat ilkelerine sadık kalma, emeğin hakkını ve hukukunu koruma, alın terinin karşılığını artırma, ekonomik büyümeyi maaşlara ve gelire yansıtma, 5. Dönem zararlarını tazmin etmeyi sağlama, kamuoyuna deklare edilen vaatleri yerine getirme, demokratik ve anayasal haklardaki sınırlamalardan kurtulma noktasında eksiksiz ve emsalsiz bir irade ve hukuk üretme imkânı kullanılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

BEM BİR SEN GENEL BAŞKANI LEVENT USLU: RESMİ SÜREÇ BAŞLADI

 

Basın açıklamasının ardından Memur-Sen Konfederasyonunun Kamu Görevlilerine ilişkin Genel Teklifleri ve Yerel Yönetim Hizmet Kolu’na ilişkin teklifleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’e teslim etti. Genel Başkanı Levent Uslu, Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Sever, Ercan Olgun ve Recayi Karslı’nın katılımıyla iletilen teklifler ile süreç resmi olarak başlamış oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.