• İHSANBAŞKAN

Gençler ecdada 522 bin mektup yazarak rekora imza attı

TARİH Haber Girişi : 03 Nisan 2015 14:29
Gençler ecdada  522 bin mektup yazarak rekora imza attı
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 'Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. yılında 100 bin mektup' sloganıyla hayata geçirilen "Gençlerden ecdada mektup yarışması" kapsamında 522 bin başvuruyla bir rekora imza atıldı.

GENÇLERDEN ECDADA 522 BİN MEKTUP

-Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca "Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. yılında 100 bin mektup" sloganıyla hayata geçirilen "Gençlerden ecdada mektup yarışması" kapsamında 522 bin başvuruyla bir rekora imza atıldı.

-Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç: "500 bini aşkın genç kardeşimiz ecdadına yazdığı mektuplarla, tarihini sahiplendiğini gösteriyor"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. yılında 100 bin mektup" sloganıyla hayata geçirdiği bu yılki "Gençlerden Ecdada Mektup" yarışmasında bir rekora imza atıldı. Proje kapsamında 522 bin genç, yazdıkları mektuplarla ecdada seslendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış'ın 100. Yılına denk gelmesi nedeniyle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasının başvuruları 30 Mart'ta sona erdi.

"Gençlerimiz ecdadına sahip çıkıyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, proje sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, gençliğin tarihini iyi bilmesi gerektiğini ve bunu çok önemsediğini dile getirdi. Ecdada Mektup Yarışması'na gelen 522 bin başvurunun bir rekor olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, "500 bini aşkın genç kardeşimiz bu yarışmaya katılarak, ecdadına mektup yazarak hissiyatını dile getirmiş durumda. Bu çok ciddi bir şey. Bu rakamlar gençlerin projeyi ne kadar sahiplendiğini ve tarihine sahip çıktığını gösteriyor" diye konuştu.

Gençlerin tarihini tanıyan bireyler olarak yetişmesini amaçlayan projeye 'Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. Yılında 100 Bin Mektup' sloganıyla 3 Ocak tarihinde başlandı. Yarışma kapsamında: 11-14 yaş kategorisinde 180 bin 768; 15-28 yaş kategorisinde 255 bin 363; 19-29 yaş kategorisinde 85 bin 880; toplamda ise 522 bin 190 kişi, ecdadı için mektup kaleme aldı.

Mektuplar ilk olarak 81 ilde Koordinatör Gençlik Merkezi Müdürü başkanlığında kurulan komisyonlarca değerlendirilerek her kategoride ilk üçe girenler belirlenecek. Ardından 17 Nisan tarihine kadar bu işlem bitirilerek mektuplar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gönderilecek. 3 kategorideki en iyi 3 mektubun değerlendirilmesi ise Gençlik ve Spor Uzmanlarından Kurulu komisyonca yapılacak. Yarışmanın sonuçları 1 Mayıs tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden yayınlanacak. 

Yarışmada her 3 kategoride de ilk üçe girenlerden birinciye ultrabook ve bakanlık kitap seti, ikinciye dizüstü bilgisayar ve bakanlık kitap seti, üçüncüye akıllı telefon ve bakanlık kitap seti ödül olarak verilecek. Ayrıca ilk 100'e giren gençlere Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen proje ve etkinliklere katılmada öncelik tanınacak.

Dereceye giren gençler ödüllerini, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Bakanlık Konferans Salonunda düzenlenen törenle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın elinden alacak. Ayrıca, Gençlik Haftası programına dahil edilerek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerince kabul edilecek. Yazılan mektuplardan yayınlanmaya değer görülenler de seçilerek kitap haline getirilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.