Gazeteci M. Ali Birand vefat etti

GÜNDEM HABERLERİ Haber Girişi : 17 Ocak 2013 19:17
Gazeteci M. Ali Birand vefat etti
Birand'ın oğlu Umur Birand, hastane önünde yaptığı basın toplantısında babasının tüm çabalara rağmen hayata gözlerini kapadığını açıkladı.

Birand'ın oğlu Umur Birand, hastane önünde yaptığı basın toplantısında babasının tüm çabalara rağmen hayata gözlerini kapadığını açıkladı.

Birand'ın vefat haberini, oğlu Umur Ali Birand, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde kamuoyuna duyurdu.

Umur Ali Birand, ameliyatın çok basit bir ameliyat olmasının beklendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Hiç beklenmedik bir anda kaybettik. Babam 71 yaşındaydı. Vücudundaki son elektriğe kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki, Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Hepimizin başı sağ olsun. Çok sağ olun.''

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Vehbi Koç Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Birand'ın safra keseceğinden kaynaklı kardiyat yetmezlik sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını saat 18:29'da hayatını kaybettiği bildirildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Kanal D Haber Grubu Başkanı gazeteci yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle AA çalışanları adına başsağlığı mesajı yayımladı.

Öztürk, basının büyük bir değerini yitirdiğini belirttiği mesajında, şunları kaydetti:

''Birand, gazetecilik ruhunu kaybetmeyen bir meslek büyüğümüzdü. Türk basınına değerler kazandırdı, güzel eserlere imza attı. Bir meslek büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Anadolu Ajansı çalışanları olarak Birand'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.''

GALATASARAY

 

Galatasaray Kulübü, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

 

Yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Sportif A.Ş. Denetim Komitesi üyesi olan Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybetmesinin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, ''Türk basın tarihinde unutulmaz yerini yaşarken alan Mehmet Ali Birand, pek çok gazetede ve televizyon kanalında uzun yıllar çalışmış, büyük beğeni toplayan Galatasaray'ın 100. yıl belgeselleri ve 32. Gün gibi birçok başarılı işe imza atmıştı. Merhuma Tanrı'dan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' ifadeleri kullanıldı.

BİRAND'IN HAYATI

Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitiren Mehmet Ali Birand, basın sektörünün birçok kolunda çalışarak önemli başarılara imza attı.

İstanbul'da 1941'de dünyaya gelen gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, mesleğe 1964'te Milliyet gazetesinde başladı. Abdi İpekçi'den sonra kısa bir dönem Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yapan Birand, Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Birand, 1985'te TRT'de başlayan ve ardından Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Gün programını sundu.

Mesleğe Milliyet gazetesinde başlayan Birand, zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röportajlarla dünyanın sayılı gazetecileri arasında yer aldı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini içeren birçok kitap yayınlayan Birand'ın, Türk ordusunun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkarması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.

1992-1995'te Show TV'de ana haber bültenini sunan Birand, Kanal D Grup Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı kanalda ana haber bültenini sunuyordu.

Birand, evli ve 1 çocuk babasıydı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.