Gazanfer Doğu: Kavak'taki heykeller babamı temsil etmiyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Ekim 2024 21:15
Gazanfer Doğu: Kavak'taki heykeller babamı temsil etmiyor

Türk Güreşinin sembol ismi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu Kavak İlçesinde Emirli Köyünde bulunan Yaşar Doğu anı evinin önünde ve  Kavak İlçe Merkezi girişindeki  parkta bulunan heykele tepki gösterdi. 

 

Türk Güreşinin sembol ismi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu Kavak'ta yer alan heykellerin babasına benzemediğini ifade ederek: "O heykeller kesinlikle babamı temsil etmiyor. Benim babam o heykelde görüldüğü gibi değildi dedi"

 

 

Kavak İlçe girişinde yer alan heykelin daha çok atlet heykeline benzediğini söyleyen Doğu kime benzediğini bilmiyorum fakat babam Yaşar Doğu'yla bir bağlantısının olmadığıni kesinlikle söyleyebilirim. 

 

 

Bu şekilde olacağına hiç olmasın daha iyi

 

Prof. Dr. Gazanfer Doğu şöyle konuştu: "Heykellere baktığım zaman normal bir insan ve bir sporcu fizyolojisine aykırı bir yapıda bundan dolayı Yaşar doğuyu temsil eden bir heykel olarak orada duruyor olmasından dolayı ailesi olarak üzülüyorum. Bir spor bilimi adamı olarak hiç yakıştırmıyorum. Bu ayıp düzeltilmeli. O heykel orada bu şekliyle durmaktansa heykel olmasın ya da  daha doğrusu doğru bir fizyolojik yapıda heykelle düzeltilmelidir. Bu heykeller acemi bir heykeltraş elinden çıktığı görülüyor. İkisinin de aynı şahıs tarafından yapıldığı belli oluyor. Emirlideki heykelde görüldüğü şekilde bir insan boynunu bu kadar geri döndüremez. Bu heykellerdeki anormallikler bizi derinden üzüyor. " diyerek konuştu.

 

Prof. Dr. Gazanfer Doğu ayrı Tekkeköy'de yer alan Yaşar Doğu Spor Salonunun içerisinde balmumu Yaşar Doğu heykeline de sert eleştiride bulundu. Bu heykele bakınca hastalıklı bir insan vücudunu gösteriyor. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.