Ersizler Köyü ismi nereden geliyor?

TARİH Haber Girişi : 06 Nisan 2017 22:19
Ersizler Köyü ismi nereden geliyor?
Çanakkale'de Anadolu insanı çok şehit verdi. Fakat Kastamonunun Küre ilçesine bağlı bir köyümüz var ki, tüm erkeklerini Çanakkale'de yitirdiği için Ersizler Köyü ismini aldı.
Çanakkale'de Anadolu insanı çok şehit verdi. Fakat Kastamonunun Küre ilçesine bağlı bir köyümüz var ki, tüm erkeklerini Çanakkale'de yitirdiği için Ersizler Köyü ismini aldı. 

Bu simi ilk bakışta size ilginç gelebilir. Ancak bir zamanlar 'Dereköy' adıyla anılan köy, zamanla Ersizler Köyü ismini almıştır. Bu köyden Çanakkale Savaşı'nda cepheye giden erkeklerin hiçbirisinin geriye dönmemesi bu ismi almasına neden olmuştur.

 2527 evladını Çanakkale'de şehit veren  Kastamonu anası da yiğitlikte erkeğinden geri değildir. Şerife Bacı, Halime Çavuş, Hafız Selman İzbeli ve isimsiz kadın kahramanların daha binlercesi Kastamonu'nun evlatlarıdır?

İstiklal Harbi'nde basın yayın faaliyetlerinin en aktif olduğu yer Kastamonu olmuştur. Mehmet Akif'in uğrak yeri olmuş, Sebilürreşat'la tanışmıştır.
Attığı tek gülle ile Fransız Bouvet zırhlısını sulara gömen Mehmet Çavuş, Cide'lidir.
Kastamonu'nun Kırıkçeşme mahallesinden Mehmet Pehlivanoğlu'nun 57. Alay'daki yedi Mehmet'in yedincisidir. Savaş sonrası vefasızlıktan aldığı yarayı hiçbir savaşta almamıştır. Çatalzeytin- Hamidiye köyünde 18 şehit torunları tarafından bir anıtla yaşatılıyor.

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.