• İHSANBAŞKAN

Erdoğan Tok o karanlık iftira ve asılsız habere dava açtı

DÜNYA Haber Girişi : 27 Mart 2017 17:04
Erdoğan Tok o karanlık iftira ve asılsız habere dava açtı
İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nin iftira ve asılsız haberi ile ilgili yargı yoluna başvurarak dava açtı.
ERDOĞAN TOK, AYDINLIĞIN KARANLIK HABERİNE DAVA AÇTI

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nin iftira ve asılsız haberi ile ilgili  yargı yoluna başvurarak dava açtı. 

BAŞKAN TOK'TAN HODRİ MEYDAN

Başkan Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'ne Hodri Meydan açıklaması da yaparak, "Eğer elinizde şahsımla ilgili gündeme getirmiş olduğunuz mesnetsiz iddiayı ispatlayacak bir görüntü veya belge var ise emniyet ve savcılık birimlerine gönderin. Bizim alnımız ak başımız dik" diye konuştu.

MESNETSİZ HABERLERE ERİŞİM YASAĞI İSTENDİ

Söz konusu asparagas haber ile ilgili ise İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un Aydınlık Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Tok'un, belgesiz ve iftira içerikli haber ile ilgili ayrıca tazminat davası açmak için harekete geçtiği bildirilirken, Aydınlık Gazetesinin internet sitesinde yer alan söz konusu haberlere de erişim yasağı talebinin yapıldığı öğrenildi. 

Aydınlık Gazetesi geçtiğimiz gün yayınladığı bir haberde firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün  Samsun'dan yurt dışına kaçırıldığını gündeme getirmişti. Gazete yayınlanan aynı haberde  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da Adil Öksüz'ü evinde sakladığını ve hatta bununla ilgili MOBESE görüntülerinin olduğunu ileri sürmüş ancak ortaya bir görüntü yada  belge koyamamıştı. Haberi tamamıyla iddia edildi gibi soyut söylemler üzerine kurgulayan Aydınlık Gazetesi, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının konu ile ilgili yaptığı açıklamaları da görmezden geldi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçırıldığı, Erdoğan Tok'un evinde kaldığı ve bununla ilgili de  Erdoğan Tok'un ifadesinin alındığı gibi iddiaları gündeme getiren Aydınlık Gazetesi'nin haberini yaptığı açıklama ile yalanlamıştı.

HABER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR 

Başsavcılık, gazetenin gündeme getirdiği iddiaların doğru olmadığını belirterek,  "Aydınlık  Gazetesinde yer alan "Adil ÖKSÜZ'ü AKP'li Vekil Kaçırdı" başlıklı haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına İhtiyaç duyulmuştur.Söz konusu gazetede yer alan haberdeki "Adil ÖKSÜZ'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı, bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat KÖKTAŞ ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri, yine Erdoğan Tok'un bu konuda Başsavcılığımızca ifadesinin alındığı, mobese görüntülerinin bulunduğu" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. "

SAVCILIK İDDİALARI YALANLADI

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğrudan veya başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile Adil ÖKSÜZ isimli darbe teşebbüsüne iştirak ve FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsın olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK'un ifadesinin alınması da söz konusu değildir. Bu konuda Başsavcılığımızca yapılmış adli bir işlem yoktur, mobese kaydı ve buna dair bir görüntü de bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklaması yapmıştı.

 

OLMAYAN GÖRÜNTÜYE VAR DİYEREK ALGI YAPIYORLAR

Ancak Aydınlık Gazetesi, Başsavcılığın bu açıklamasını yayınlamayarak dikkate almadı. Gazete ısrarla olmayan MOBESE görüntüleri için "MOBESE görüntüleri var" ifadesini kullandığı haberde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığını da zan altında bıraktı.  Söz konusu iddialarla ilgili Fuat Köktaş ve Erdoğan Tok'un yapmış olduğu açıklamalarada yer vermeyen Aydınlık Gazetesi, iddia edildi, ileri sürüldü gibi komik habercilik anlayışı ile kişi ve kurumları zan altında bırakarak sessizliğe büründü.

ASPARAGAS HABERE DAVA AÇILDI

Söz konusu asparagas haber ile ilgili ise İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un Aydınlık Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Tok'un, belgesiz ve iftira içerikli haber ile ilgili ayrıca tazminat davası açmak için harekete geçtiği bildirilirken, Aydınlık Gazetesinin internet sitesinde yer alan söz konusu haberlere de erişim yasağı konulacağı  öğrenildi.  Bilindiği üzere Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nin gündeme getirdiği söz konusu iddia ile  ilgili dün yaptığı açıklamada, "Adı Aydınlık olan ancak yaptığı habercilikle meslek ve insan  hakları ilkelerini ayaklar altına alan bir gazetenin bugün kü sayısında terör örgütü üyesi  Adil Öksüz'ü 15 Temmuz gecesi evimde saklayıp akabinde kaçışına yardım ettiğim bununla  ilgili savcılık tarafından ifadem alınıp, MOBESE kayıtlarının tarafıma gösterildiği yönünde hezeyan boyutunda gerçek dışı haber yapılmıştır. Haberde iddia edilen hususların hiç birisi gerçek olmayıp, bu iddia ile ilgili Türkiye'nin hiç bir ilinde hiç bir savcıya ifade vermedim.  Konuyla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosundan yapılan yazılı  açıklama da ektedir. Aksini iddia eden gazetenin söz konusu ifade tutanağı ile MOBESE görüntülerini ilkeli bir gazete ise açıkca ortaya koyup yayınlamasını bekliyorum. Gerekli  tüm yasal işlemler tarafımdan başlatılmış olup, aşağılık bu haberi yapanların adalet   önünde hesap verecekleri gün elbet çok yakındır" demişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.