EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR

TARİH Haber Girişi : 15 Eylül 2013 22:25
EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR
Çok satanlar listesi D&R, Remzi, İnkılap, Penguen ve İmge Kitabevi gibi kitap satış mağazaları ile internetten kitap satan İlknokta, İdefix, Kitapyurdu, D&R gibi sitelerinden elde edilen verileri göre hazırlandı.

Haber7.com ve ilknokta.com işbirliği ile hazırlanan çok satanlar listesi Türkiye'deki kitap okurunun nabzını tutmaya devam ediyor. D&R, Remzi, İnkılap, Penguen ve İmge Kitabevi gibi kitapçılar ile internetten satan İlknokta, İdefix, Kitapyurdu, D&R verilerine göre son durum şöyle:

Çok satanlar listesi  D&R, Remzi, İnkılap, Penguen ve İmge Kitabevi gibi kitap satış mağazaları ile internetten kitap satan İlknokta, İdefix, Kitapyurdu, D&R gibi sitelerinden elde edilen verileri göre hazırlandı.

Haber7.com  Türkiye'de kitap piyasasının nabzını tutmaya devam ediyor.

Haber7.com ve www.ilknokta.com sitelerinin stratejik ortaklığıyla Ağustos ayı çok satan kitaplar listesi hazırlandı. Çok satanlar listesi hazırlanırken Fiziki satış yapan mağazalar (D&R, Remzi Kitabevi, İnkılap Kitabevi, Penguen Kitabevi ve İmge Kitabevi)  ile sanal alemde satış yapan E-Ticaret sitelerinin (www.ilknokta.com, www.idefix.com, www.kitapyurdu.com, www.dr.com.tr, ) satış rakamları baz alındı.

Yayınevlerinden tarafımıza ulaşan kitapları Yeni Çıkanlar adı altında listeledik.

1- Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - Gary Small , Gigi Vorgan - NTV Yayınları 
2- Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli - Doğan Kitap 
3- 
Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda - Yılmaz Özdil - Doğan Kitap 
4- Ben Bir Ağacım - Orhan Pamuk - Yapı Kredi Yayınları 
5- Devrim Ayetleri - Eren Erdem - Kırmızı Kedi Yayınevi 
6- Çıplak ve Yalnız - Hamdi Koç - Doğan Kitap
7- Ayaklı Bela - Jamie McGuire - Yabancı Yayınları 
8- Senden Önce Ben - Jojo Moyes - Pegasus Yayınları 
9- Cehennem - Dan Brown - Altın Kitaplar 
10- Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali - Yapı Kredi Yayınları 
11- Ayetü'l Kürsi - Cemalnur Sargut (Cemâlnur Sargut) - Nefes Yayıncılık 
12- Ruhi Mücerret - Murat Menteş - April Yayıncılık
13- Gerçekten Yaşıyor Musun? - Aret Vartanyan - Destek Yayınları 
14- Aşkın Gözyaşları 4 Hamuş - Sinan Yağmur - Karatay Akademi 
15- Dönüş - Ayşe Kulin - Remzi Kitabevi 
16- Sır Küpü - Sıradışı Üçlemenin 2. Kitabı - Turgay Güler - Hayat Yayınları 
17- Nar Ağacı - Nazan Bekiroğlu - Timaş Yayınları 
18- Kaiken - Jean-Christophe Grange - Doğan Kitap 
19- Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar - Dergah Yayınları 
20- Incognito - Beynin Gizli Hayatı - David Eagleman - Domingo Yayınevi

Yeni Kitaplar

Osmanlı ve Modern Türkiye - Halil İnalcık - Timaş Yayınları 
Dünyada Türk-Osmanlı tarihine bakışı değiştiren, tüm üniversitelerde okunan ve okutulan efsane tarihçimiz Prof. Dr. Halil İnalcık'tan Osmanlı ve Modern Türkiye'ye dair ufuk açıcı bir kitap...

Tek Kanatlı Bir Kuş - Yaşar Kemal - Yapı Kredi Yayınları
Edebiyatımızın çınarı, büyük usta Yaşar Kemal'in Tek Kanatlı Bir Kuş kitabı, toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korkunun destansı bir romanı.

Ziyaretler Kitabı - Enis Batur - Kırmızı Kedi Yayınevi 
"Ariassos'ta, ıssız vadinin ortasına denk gelen bir noktada, etrafını çevreleyen yıkıntıların arasında birbaşına nasılsa ayakta kalmış görkemli bir kapı gördüm."

Can Dostumun Yolculuğu - W. Bruce Cameron - Yabancı Yayınları 
New York Times çok satanlar listesinde tam bir yıl kalan Can Dostumun devam kitabı olan Can Dostumun Yolculuğunda, hem keyifli ve eğlenceli hem de son derece düşündürücü olan dostluk öyküsü kaldığı yerden devam ediyor. Sevecen bir köpeğin, birkaç farklı yaşam boyunca varlığının amacının peşinde koşmasının hikâyesiydi Can Dostum Bu roman, insanla en iyi dostu arasındaki kopmaz bağa köpeğin bakış açısından bir yorum getiriyor ve yeryüzündeki her varlığın bir amaçla doğduğunu gösteriyordu. 

Aşkta Mutluluk Kuralları - Pierre Franckh - Elips Kitap
Mükemmel erkek mükemmel kadını arıyor ve sonra mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar ancak gerçek genellikle bundan çok farklı oluyor. Peki, bir ilişkide mutlu olabilmek için neler yapabiliriz, daha doğrusu, bu mümkün olabilir mi?

Kur'an Işığında Beden Dili - Şadi Eren - Nesil Yayınları
İnsanın konuşması, onun iç dünyasını bize yansıtır. Ama sadece diliyle konuşmaz insan. Dilimiz gibi, bedenimiz de konuşur, hem de herşeyiyle!

Kudüs Gezi Rehberi - Murat Duman - Kaynak Yayınları 
Eserimiz Kudüs'ün gezilecek mekânlarını tanıtırken kadim şehrin kadim tarihi ve şimdiki durumu hakkında da bilgi veriyor. Bu kitabın rehberliğiyle dolu dolu bir Kudüs gezisi gerçekleştirebilirsiniz.

Kafirun - Ahmet Tezcan - Timaş Yayınları 
"Bana bak devrâmel kafa, sen alkımın altından geçebilin mi la?" "Alkım ne?" "Ebemguşâ!" "Ebemguşâ mı? O ne?" "Gökkuşâ!" "Gökkuşâ ne?" "Ebeyinki..." Güldü Mahmut. Kıkır kıkır güldü. 

Sanatçıların Hayat Hikayeleri - Giorgio Vasari - Sel Yayıncılık
"Olayların doğal akışı içinde birçok insan çeşitli çarpıcı nitelikler ve yeteneklerle doğar. Ama zaman zaman, doğayı aşan bir biçimde, tek bir kişiye Tanrı öyle harikulade ve öylesine bol miktarda güzellik, zarafet ve yetenek bahşeder ki o kişi öteki insanları çok gerilerde bırakır, bütün hareketleri Tanrı'dan esin almışa benzer, aslında yaptığı her şey, beşerî hünerden ziyade düpedüz Tanrı'dan gelir. Bu söylediklerimin Leonardo da Vinci için geçerli olduğu herkesçe kabul ediliyordu..."

Dersim'i Parantezden Çıkarmak - Şükrü Aslan - İletişim Yayınevi 
Dersim, son yıllarda Türkiye'nin yakın tarihinin en önemli yüzleşmelerinden birine konu oldu. Dersim adı, 1938 kıyımından sonra vilayete konan Tunceli adının arkasına parantez içinde yazılmaya başladı, şimdi artık "öz" ad olarak biliniyor. 

Yabancının Çocuğu - Alan Hollinghurst - Yapı Kredi Yayınları
1913 yazında, aristokrat genç şair Cecil Valance, hafta sonunu geçirmek için Cambridge'ten okul arkadaşı George Sawle'ın ailesinin evi İki Hektar'a gelir. Hafta sonu heyecan ve sürprizlerle dolu geçer fakat bu ziyaretten en çok etkilenen George'un on altı yaşındaki kız kardeşi Daphne'dir. Cecil'in Daphne için yazdığı şiir, bir kuşağın sesi ve bütünüyle değişmek üzere olan İngiltere'nin habercisidir.

Otisabi 6 - Yılmaz Aslantürk - Mürekkep Basın Yayın

Otisabi'nin maceraları, hız kesmeden devam ediyor.

Gündelik Felaket Teorileri - Marisha Pessl - Siren Yayınları 
Çok okuyan değil, çok düşünen bilir... Kimi zaman göz önünde olanları görmek için gözlerden fazlası gerekir.

Önünde Büyüdüğümüz Afişler - İlknur Muştu - Destek Yayınları 
Yadigâr Ejder, Danyal Topatan, Turgut Özatay, Hüseyin Baradan, Önder Somer, Süheyl Eğriboz, İhsan Gedik, Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Kadir Savun, Nubar Terziyan, Ahmet Mekin, Yılmaz Köksal, Menderes Samancılar, Türkân Şoray, Hülya Koçyiğit ...

Kendini Bilen Rabb'ini Bilir - Uğur Koşar - Destek Yayınları
"Hayatın monoton geçtiğinden şikayet ediyorsun, onu donuk hale getiren yalnızca sensin, senin dünyanda, senin duygularını kim renksiz kılabilir? Ve senin her şeyi bırakıp aynanın karşısına geçmeni isterim. Ellerinle yüzüne, gözlerine, burnuna, kulaklarına dokun, onları hissederek dokun ve işte Yaradan'ın izlerini görüyorsun! Dokunduğun yerler ne kadar ilahi, onlar ne kadar kutsallar!...

Mahşer - Kaptan Trips - Stephen King - Altın Kitaplar
Farklı biyolojik maddelerin üretildiği bir proje... Bilenler ona Mavi Proje diyor. Charlie Campion, karısı ve çocuğu için bu isim kısa süre sonra ölümle aynı anlama gelir. Ve Charlie'nin hayatına giren çıkan ya da bu hayatın kıyısından geçen zavallılar, ülkeyi baştan başa saran bir viral krizin baş göstermesine aracı olurlar.

Aç Gözlerini Masal Bitti - İkbal Bayrak - Alfa Basım Yayım Dağıtım
Çocukluğunda Uyuyan Güzel, Külkedisi ve Pamuk Prenses gibi masallarla masum uykulara dalan kız çocukları "beyaz atlı prens" hayali ile yaşarken ilk gördüğü erkeğe âşık olup ona bir kördüğümle bağlanıyorlar. Kendini kurban etmenin bir erdem olduğunu zannettiği için hayatını etrafındakileri mutlu etmeye adıyorlar. Sürekli tekrarlanan olumsuz atasözleri sayesinde sessiz, hamarat ve itaatkar oldukları taktir de toplum tarafından onaylanıp, alkışlanacağını öğreniyorlar.

Sessiz Kız - Tess Gerritsen - Doğan Kitap
"Sessiz Kız Tess Gerritsen'in en iyi romanlarından biri." -Associated Press-

Kara Fatma - İlknur Bektaş - Timaş Yayınları 
"Artık kadın-erkek yok, artık istiklal var!" Memleketin işgali karşısında canla başla yollara dökülen ve birkaç siyah-beyaz fotoğrafın dışında hatırlanmayan isimsiz kahramanlar... Herkesi perişan eden bir savaş ve kadın-erkek diye ayırmayan kurşunlar... Balkan Harbi'nden İstiklal Harbi'ne, Erzurum'dan Bolu'ya, İzmit'ten Bursa'ya elinde mavzer, hem erkek hem kadın askerlere kumandanlık eden, Atatürk tarafından üsteğmenlik rütbesine kadar yükseltilen bir kadın kahraman! 

Örümcek Kapanı - Cemil Kavukçu - Can Yayınları
Her şey öykü olur mu? Yazar, tanık olduğu, yaşadığı, işittiği her ilginç olaydan bir öykü çıkarır mı? Öykü fikri nereden gelir, nasıl gelişir ve okuru büyüleyen bir metne nasıl dönüşür? Örümcek Kapanı, bu konuların çevresinde dolaşan bir deneme kitabı. 

Bülbülün Gözündeki Cin A. S. Byatt Can Yayınları
"Bir vakitler, erkeklerle kadınlar madenî kanatlar üstünde göklerde uçar iken, ördek ayakları takıp denizlerin dibinde yürür iken, balinaların konuşmalarını, yunusların şarkılarını dinler iken... bütün bunlarla büyük ölçüde ilgisiz, dolayısıyla mutlu bir kadın yaşar idi. Bu kadının işi öykü anlatmaktı," diye başlıyor Bülbülün Gözündeki Cin.

Buralar Bıraktığın Gibi - Murat Uğurlu - İletişim Yayınevi
"Çocukmuşsun sen daha o zaman, minnacıkmışsın. Annenin bağrışlarına uyanmış, tuvaletin kapısına yığılıp kalan babanı oyun oynuyor sanmışsın. Sen bunları anlatırken Çiçek, saçların ne güzeldi, evet ben böyle düşündüm. Zaten hep güzeldi ama, o gün daha bir güzeldi çünkü çok mutsuzdum. 'Baban taburcu olsun, bizim oranın yaylalarına gidelim,' demiştin de, çıkarken nefes nefese kalırım, bir de benim kalbimle uğraşırsın dediğimde sıcacık gülmüştün."

Sarıkamış Düş-tü - Yavuz Gölbaşı - İş Bankası Kültür Yayınları
Genç okurlar için hazırlanmış bu kitap tarihin çok çarpıcı bir dönemini anlatmaktadır. Sürükleyici anlatımı ve canlı betimlemeleriyle okuru o döneme taşıyan, kapsamlı araştırmaları ve titiz kaynak kullanımıyla Sarıkamış Harekâtı hakkında referans kabul edilebilecek bir eserdir.

Eczacının Kızı - Charlotte Betts - Feniks Yayınları
Yangın, Veba ve Adaletsizliklerin Yaşandığı Bir Dönemde Yaşanan Çarpıcı Bir Aşk Hikayesi... Her türlü merhemi ve yatıştırıcı ilacı hazırlama konusundaki büyük becerisi ile katı ve asık suratlı Doktor William Ambrose'u bile etkilemiş olan Susannah, eczanenin penceresinden süzülen ışıkta hayal kurup kötü kokulu bir toza dönüştürdüğü sülfürü ezerken dışarıdaki dünyayı izliyordu.

Uzlaşma ve Kokuşmuş Uzlaşmalar - Avishai Margalit - İthaki Yayınları
Siyasal uzlaşma ne zaman kabul edilebilir ? ve ne zaman, temelden kokuşmuş, sonu nereye varırsa varsın asla kabul etmememiz gereken bir şeydir? Peki ya kokuşmuş uzlaşma siyaseten gerekliyse? Uzlaşma büyük bir siyasal erdemdir, özellikle de barış uğrunaysa. Fakat Avishai Margalit'in ileri sürdüğü gibi, kabul edilebilir uzlaşmanın barış için bile ahlaki sınırları vardır.

Rölativitenin ABC'si - Bertrand Russell - Say Yayınları
Yirminci yüzyılın savaş karşıtı ve eylemci filozofu Russell'ın önemli bir fizik kuramına matematiksel olmayan bir açıklama getirmiş olması, kuşkusuz çok büyük bir saygıyı hak ediyor. O kurama kusursuz bir kılavuz olma özelliğini hâlâ koruyan, olağanüstü bir yorum ve yazın gücüyle kaleme alınmış bu eser, sunumu ve biçemiyle, bugün bilimin halk yığınlarınca anlaşılmasını olanaklı kılmak adına heyecan verici anlatımlarla süslenen kitaplardan, ölçülü ve yalın fikirleriyle net bir biçimde ayrılmaktadır.

Her Melek Korkunçtur - Susanna Tamaro - Can Yayınları
Çocukluğumun ve gençliğimin uzun inziva eğitimi, benim duygusallığın ayak bağlarından sıyrılarak kesinlikle özgür bir insan olmamı sağladı; gerçeğe susamış bir insan, nefsin, çıplaklığın aşikâr yalnızlığıyla yüzleşmeye cesareti olmayanların pek meraklı oldukları küçük ödülleriyle yetinmeyi bilmeyen biri olarak yetiştim.

Gece Nöbeti - Sergey Lukyanenko - Pegasus Yayınları
Karanlık'ı Aydınlık'tan ayıran tek şey: Gece Nöbeti... Büyüleyici bir fantastik serinin ilk kitabı olan Gece Nöbeti, Rusya'da Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter'dan daha başarılı olmuş bir kült roman: Sergey Lukyanenko'nun Gece Nöbeti Aydınlık ile Karanlık güçler arasındaki sonsuz mücadeleyi korku ve kurgunun eşsiz bir karışımıyla anlatıyor.

Din Felsefesi: Seçme Metinler - Hümeyra Özturan - Küre Yayınları
Dinî inançlarla ilgili yaklaşık bir düzine temel soru etrafında örülmüş olan Din Felsefesi: Seçme Metinler; hem -dinî tecrübe, teist argümanlar, kötülük problemi ve mucizeler gibi- din felsefesinde genel kabul görmüş, hem de -dinin ontolojik hükmü, reformcu epistemoloji, açık teizm, bilim ve din çatışması ve dinî çeşitlilik gibi- yeni ilgi alanları hâline gelmekte olan mevzulara dair metinleri ihtiva ediyor. 

Ezilenler - Necib Mahfuz - Kırmızı Kedi Yayınevi
Yoksul bir mahalledeki derviş tekkesinin duvar dibinde bulunan bir bebekle başlar Ezilenler'in destanı: Aşur adı verilen bu bebek büyüdükçe insanlar için büyük ve örnek bir lider haline gelir. Yeri ve zamanı belli olmayan bu mahallede Aşur El- Naci'nin çocukları ve torunları iyi ile kötü, dürüstlük ile düzenbazlık, sevap ile günah, haraç kesmek ile ticaret yapmak arasında gidip gelecektir.

Sonunda Ölüm Geldi - Agatha Christie - Altın Kitaplar
Eski Mısır'da kıskançlık, ihanet ve seri cinayetleri konu alan zekice yazılmış bir roman. MÖ 2000 yılında Mısır'da ölüm demek aslında yaşam demekti. Bir Ka rahibinin metresi olan güzel Nofret'in cesedi bir uçurumun dibinde bulunduğunda, birçokları, genç, güzel ve zalim genç kızın bu ölümü hak ettiğini düşünmüşlerdi. Tıpkı bir yılan gibi ölmüştü.

Köpek ve Yıldızlar - Peter Heller - Kolektif Kitap
Dünyayı kasıp kavuran büyük bir grip salgını sonrasında karısını, arkadaşlarını, tanıdığı herkesi kaybeden Hig küçük bir havaalanı hangarında köpeğiyle yaşamaktadır. Tek komşusu insanlardan hazzetmeyen silah delisi Bangley adında bir adamdır. Günlerini uçağına binip etrafı kolaçan ederek, dünya hâlâ bildiğimiz dünyaymış gibi dağlara çıkıp balık tutarak geçiren Hig bir gün uçağın telsizinden bir çağrı duyar. Havaalanının ötesinde şimdiki yaşamından çok daha iyi bir şeyler olduğu umuduyla dolar kalbi. Ve büyük bir risk alıp dönüşü olmayan noktaya doğru yola çıkar.

Çocukluk Bitmesin - Atilla Büyükgebiz - Hayykitap 
Anne babaların, sağlıklı bir çocuk yetiştirebilmek ve onlardaki değişimleri doğru anlayabilmek için iyi bir rehbere ihtiyacı var! Özellikle konu ergenlik olunca bu ihtiyaç daha da derinden hissediliyor.

İyi ki Doğdun - Bestami Çiftçi - Nesil Yayınları 
"Bestami Çiftçi, duru bir su gibi akan anlatımıyla bizi hem hayret vadisinde sürüklüyor, hem de merhametin nasıl elimizden tutup aşılması güç yakalara taşıyabileceğini gösteriyor.

Söyleşiler ve Konuşmalar - 1. Cilt - Halil İnalcık - Profil Yayıncılık 
Bu ciltle toplantılarda yaptığım konuşmalar, gazetecilerle röportajlar, bazı dergilerde çıkan yazılarımı toplamaya çalıştık. Söyleşi yaptığım kimseleri bulup kendilerinden izin istemek imkânını maalesef bulamadım, özür dilerim. Bazı söyleşi ve konuşmaların tarihlerini tespit edemedik. Belki yeni baskılar yapılana kadar dostların gözüne ilişir ve bana bildirmek lütfunda bulunurlarsa kendilerine minnettar olurum.

Etki Terapisi - Ed Jacobs , Christine Schimmel - Pinhan Yayıncılık 
"Etki Terapisi: Danışmanlık Cesareti", mesleğinde tecrübeli terapistler için olduğu kadar öğrenciler ve mesleğe henüz adım atmış danışmanlar için de yazılmıştır. Bu kitapta tanımlanan danışmanlık yaklaşımı; danışmanlığın dinamik, interaktif ve yaratıcı bir süreç olduğu inancını yansıtan aktif bir yaklaşımdır. Eserde yer alan teknik ve fikirler, her tür ortamdaki danışman için faydalı olmanın yanında her yaşa ve birçok farklı duruma uyarlanabilir.

Fotoğraf Altı Yazıları - Kenan Kalecikli - Ephesus Yayınları 
Demire su katıldı, çelik oldu. Ne yüreğim değişti, ne algılarım. İnandım; mizansenlerle gelirmiş dünyalı aşklar. Ne başrole soyunurum, ne figüran kalırım. Benlik savaşlarıyla kotarılmış sahte utkular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.