• İHSANBAŞKAN

Dünyada her sekiz kişiden biri aç kalıyor

TARİH Haber Girişi : 03 Ekim 2013 16:44
Dünyada her sekiz kişiden biri aç kalıyor
Yıllardır BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) bu listenin ilk sırasında yer alan Kara Kıta'da her beş kişiden birinin aktif ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yeterli gıdaya erişim olanağı bulunamıyor.
Yıllardır BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) bu listenin ilk sırasında yer alan Kara Kıta'da her beş kişiden birinin aktif ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yeterli gıdaya erişim olanağı bulunamıyor. Bazı gelişmeler nedeni ile açlık oranı yüzde 32,7'den yüzde 24,8'e düşmüş olsa bile Sahra Altı Afrika, açlık oranlarında en kötü sırada yer alıyor.

EN KÖTÜ DURUMDA OLAN AFRİKA

Rapora göre Asya'nın güneyi ve Kuzey Afrika'da ise yavaş gelişmeler kaydedildiği ifade edildi. Asya'nın batısında ise 1990'dan beri açlık oranlarında artış olduğu belirtilirken Latin Amerika ve Asya'nın doğusunda ise açlık oranlarında önemli azalma kaydedildiği ifade edildi. 2010-2012 yıllarında açlık çekenlerin sayısı 868 milyondu. Son rapora göre, açlık çekenlerin sayısı 26 milyon kadar azaldı.

HER GÜN 6 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR

Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybediyor.

Etiketler : AÇLIK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.