Din tacirleri iş başında bakın neleri pazarlıyorlar?

TARİH Haber Girişi : 08 Ocak 2015 23:48
Din tacirleri iş başında bakın neleri pazarlıyorlar?
Son yıllarda maneviyata yönelen insanları fırsat bilerek tezgahlarını kuran din tacirleri onlara okunmuş sudan tutun, Kabe kokusuna! varıncaya kadar ne bulurlarsa satmaya başladılar. Teknolojiyi kullanmayı ihmal etmeyen bu tacirler iletişim araçlarıyla he
İSLAMA HİZMET ANLAYIŞINA EVET, İSTİSMARA HAYIR!
BU YAPTIKLARI DİN İSTİSMARCILIĞI DEĞİL Mİ?
Son yıllarda maneviyata yönelen insanları fırsat bilerek tezgahlarını kuran din tacirleri onlara okunmuş sudan tutun, Kabe kokusuna! varıncaya kadar ne bulurlarsa satmaya başladılar. Teknolojiyi kullanmayı ihmal etmeyen bu tacirler iletişim araçlarıyla her eve girmeyi başardılar. Yalnız bununla yetinmeyip sattıkları her ürüne mukaddes değerlerden birkaçını yüklemeyi unutmadılar. Bunu yaparken de memlekette isim yapmış hocaları sahneye çıkarıp ürünleri ile onların güvenini buluşturarak vatandaşa arz ettiler. 
GEL VATANDAŞ GEEEL BİZE GEL ÇIĞIRTKANLIĞI
Yüzlerce binlerce dua ihdas ederek oluşturdukları kitapları birer aspirin gibi pazarlamaya çalıştılar. Yıllar önce bazı renkli gazeteler bunu yaptığında istismarcılıkla suçlanırken şimdi gayet normal karşılanıyor. Hatta tepki gösterenler bunu bizzat kendileri yapıyor.
Allah kalbimizden geçenleri bilirken,
Dualarda yalnızca samimiyet aranırken,
Allah kuluna şah damarından daha yakın iken...
Bu tacirler araya dağları yığdılar engelleri çoğalttılar ki ellerindeki malları gayet kolay pazarlayabilsinler.
CEMAAT HOLDİNG
Cemaatlerini hazır sermaye olarak gördüler. Kendilerinden başka hocaları tenkit ettiler. Cemaat holdinglerini oluşturdular. Vatandaş TV.lerde Dini kullanarak tezgahında mal satmaya kalkışan bu din tüccarlarını daha yakından tanımalıdır.
 YAZDIKLARI DUA KİTAPLARINI PAZARLAMAK İÇİN AĞLAMAKLI SESLERLE ÇIĞIRTKANLIK YAPANLAR ŞUNU BİLMİYORLAR MI?

MESELA DUA EDERKEN NE YAPMALI?

Dua ederken içtenlikle yapmalı ve her ibadette olduğu gibi  dua ederken de en temel  amacımız arzu ve isteklerimizin kabul olması değil Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır.

Allah insanın gönlünden geçenleri bilir; ama dil ile dua etmenin çok farklı güzellikleri vardır. Dua etmenin belli bir kuralı yoktur. İçimizden geldiği gibi güzel olan her şeyi isteyebiliriz. Allah'a dua etmek için hiçbir aracı kurum ve kişiye de ihtiyacımız yoktur. Namaz kılarken Fatiha suresinde okuduğumuz; "Biz ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz."(Fatiha suresi, 4.ayet.) ayetinde de ifade edildiği gibi dualarımızda yalnızca Allah'tan yardım istemeliyiz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.