• İHSANBAŞKAN

Cüppeli Ahmet Hocadan Terlik Şarlatanlığı

GENEL Haber Girişi : 20 Ekim 2017 15:08
Cüppeli Ahmet Hocadan Terlik Şarlatanlığı
Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir videosu ortaya çıktı.
 
Endüljans nedir ?

Orta Çağ Avrupa'sında bir tür günah çıkarma ve ölümden sonra cennete gitmek için Papa'nın sattığı af belgesi.

Kilisenin halktan para alarak cennetten toprak satmasıdır. Katolik Kilisesi Yeni çağ başlarında harcamalarının artması üzerine bir bildiri yayınladı. Bu bildiriye göre Hristiyanlar günahlarından arınabilmek için kiliselere bağışta bulunmalıydı. Bildiri Katolik Kilisesi'ne karşı kitlesel eylemlere neden oldu ve sonucunda Reform hareketleri başladı. Kutsal devlet ve kilisenin otoritesinin sorgulanması gündeme geldi. Bunlar temel olarak bir süre sonra halkın, kiliseye olan inancını yavaş yavaş yok etti ve bu da reform hareketlerine yol açtı.


Cüppeli Ahmet Hocadan Terlik sapkınlığı

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir videosu ortaya çıktı. Bu videoda Cübbeli'nin "Nal-ı Şerif" denilen bu terliği anlatıyor. Cübbeli Ahmet'e göre bu terliği giyenler Hz. Muhammed'i rüyasında görüyor. 


Yakında gelinen nokta aynı olur endişesi
Ortaçağ Avrupasına mı dönüyoruz?

Kanal D muhabiri Fulya Soybaş Işık da Cübbeli'nin bu sözlerini İlahiyat profesörü Mustafa Öztürk'e sordu. Öztürk "Bunlar şarlatanlıktır " dedi.


Cüppeli sapkınlığını daha ileriye götürerek bir süre önce de  yanmaz kefenle çıkış yapmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.