Çocuğa uzanan elin kırılsın vicdansız

GÜNDEM HABERLERİ Haber Girişi : 29 Ağustos 2024 22:36
Çocuğa uzanan elin kırılsın vicdansız

Ülkemizde mülteci olarak bulunan Suriyeli çocuğa şiddet uyguladı

 

Şiddete yorum yağdı: O çocuğa uzanan elin kırılsın vicdansız

 

İstanbul Yenikapı-Hacıosman seferini yapan M2 metrosunda bir kişi tarafından saç tokası satan Suriyeli bir çocuğa fiziksel şiddet uygulandı.

 

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen olay sonrası Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan şahıs hakkında soruşturma başlatıldı.

 

İstanbul'da 22 Ağustos günü Yenikapı- Hacıosman seferini yapan M2 metrosunda bir şahıs, metroda çiçekli saç tacı satan Suriyeli bir çocuğa şiddet uyguladı. O anlar yolculardan biri tarafından saniye saniye kaydedildi.

 

Çocuğa bağırıp ardından tokat attı

 

22 Ağustos akşam saat 21.10 sıralarında yaşanan olayda, metroda şiddet uyguladığı anda görüntüsü çekilen şahsın, çocuğa hem bağırdığı hem de eliyle tokatladığı görüldü. Dövülen çocuk ağlarken, yolculardan biri ise şiddet uygulayan şahsı engellemeye çalıştı.

Kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da metroda satış yapan çocuğa fiziksel saldırıda bulunan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘İstanbul'da metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunan şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Masumiyetin timsali bir çocuğa sebebi ne olursa olsun fiziksel şiddet uygulanması asla kabul edilemez. Irkı, rengi, dini, dili ne olursa olsun yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, değerlerimizle kesinlikle bağdaşmamaktadır. Unutulmamalıdır ki çocuk gülerse dünya güler. Çocuk ağlarsa vicdanlar ağlar, dünya ağlar’

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.