• İHSANBAŞKAN

Çin'den Uygurlara sahip çıkan Türkiye'ye küstahça cevap

DÜNYA Haber Girişi : 01 Aralık 2014 15:56
Çin'den Uygurlara sahip çıkan Türkiye'ye küstahça cevap
Tayland'daki mülteci Uygurlar'a sahip çıkan Türkiye'ye küstah tehdit. Doğu Türkistan'da terör estiren Çin, Türkiye'yi "Sözlerine ve yaptıklarına dikkat et" diyerek uyardı.
Tayland'da bu yılın başında yakalanan 200 Uygurlu mültecinin çilesi bitmek bilmezken Tayland Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada uyruk teyit işlemlerinin devam ettiği, hem Türkiye hem de Çin ile görüşmeler olduğu belirtildi.

İSİM VERMEDEN AÇIKLADI

Çin ise Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Uygur Türkleri ile bu kadar yakından ilgilenmesine ve Ankara'nın "Mültecileri Türkiye'ye almak istiyoruz" mesajına üstü kapalı bir tepki verdi. Yakalanan mülteci Uygurlar konusunda bir açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying "Bu konu Çin ile Tayland arasında bir mesele ve 'ilgili ülke' artık konuya müdahale etmeyi bırakmalıdır" dedi ve yine ülke ismi vermeden ekledi: "İlgili ülkeden konuya müdahil olmayı hemen bırakmasını, söyledikleri sözlere ve yaptıklarına dikkat etmelerini ve de illegal mülteci aktivitelerini destekleyebilecek yanlış sinyaller göndermemelerini istiyoruz."

DÖNERLERSE ÖLÜRLER

Tayland Dışişleri ise soruna bir çözüm bulunması için tüm taraflarla görüşüldüğünü ve Bakan Patimapragorn'un Çavuşoğlu ile bir forumda karşılaştığını söyledi. Tayland medyasında Çavuşoğlu'nun "Eğer Çin'e geri gönderilirlerse, ölümle karşı karşıya gelebilirler" sözüne vurgu yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.