Çay Çörek Bizden Okumak Sizden

TARİH Haber Girişi : 03 Nisan 2015 14:21
Çay Çörek Bizden Okumak Sizden
51. Kütüphaneler Haftası Amasya Üniversitesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Eğitim Fakültesi Seher Tekin Okuma Salonunda yapılan etkinlikte öğrencilere, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Amasya çöreği ve çay ikram edildi.

Çay Çörek Bizden Okumak Sizden

51. Kütüphaneler Haftası Amasya Üniversitesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Eğitim Fakültesi Seher Tekin Okuma Salonunda yapılan etkinlikte öğrencilere, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Amasya çöreği ve çay ikram edildi. Ayrıca Amasya Üniversitesi kütüphanelerinden en çok faydalanan personel ve öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İlhami Türkyılmaz; ''Mart ayının son haftasını tüm yurdumuzda Kütüphaneler Haftası olarak kutluyoruz. Ayrıca 1 Nisan günü de okuma günü olarak ilan edilmiş. Biz de sınav döneminin yaklaştığı şu günlerde Seher Tekin Okuma Salonunu kullanan öğrencilerimize bir sürpriz yapmak istedik. Öğrencilerimiz derslerine daha iyi çalışsınlar diye 'Çay Çörek Bizden Okumak Sizden' sloganıyla ikramlarda bulunduk'' dedi.

Üniversitenin kütüphanelerinden en çok faydalanan öğrencilerden Elif Avcı, Nesibe Erkal, Semih Töre;  personellerden ise Özgür Atakan, Harun Yılmaz, İmran Gündüz Alptürker'i tebrik edip hediye takdim eden Rektör Orbay; ''Web sitemizde yer alan kitap talep formu ile akademik, idari personel ve öğrencilerimiz ya da Amasyalı vatandaşlarımız kütüphanelerimizde görmek istedikleri kitapları talep edebiliyorlar. Geçen yıl istenen kitapların hepsi alındı ve bu yıl da alınacaktır. Süreli yayınlara abonelikler de tamamlanmış olup kütüphanemize gelmeye başlamıştır. Bizim tek isteğimiz bu kitapların okuyucusunun bol olmasıdır. Hem kendimiz okuyalım hem de topluma bu bilinci aşılayalım'' cümlelerini kaydetti.

Seher Tekin Okuma Salonunu ziyaret eden Amasya Üniversitesi öğrencisi Beyza Altunay; ''Yakında sınavlarımız başlayacak, sabah erkenden, kahvaltı bile yapmadan okuma salonuna gelmiştim, çay ve çörekleri görünce çok sevindim, bu ikramların devamlı olmasını istiyorum'' sözleriyle duygularını ifade etti.

Sibel Buğdaycı adlı öğrenci ise okuma salonunu sürekli kullandığını 'Çay Çörek Bizden Okumak Sizden' etkinliğinin çok hoşuna gittiğini; ayrıca kütüphane yöneticilerince okuma salonunda özellikle akşamları sıcak su temini sağlanırsa öğrencilerin kendi çaylarını yapabileceklerini söyledi.

Ümit Işık adlı öğrenci ise etkinliğin öğretmenlik eğitimi verilen Eğitim Fakültesi okuma salonunda yapılmasının çok yerinde olduğunu, öğretmen olduklarında öğrencileri için de benzeri etkinlikler yaparak kendi öğrencilerine de kitap okuma sevgisi kazandırabileceklerini ifade etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.