• İHSANBAŞKAN

ÇARŞAMBA HALK KÜTÜPHANESİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI

TARİH Haber Girişi : 14 Ekim 2014 19:48
ÇARŞAMBA HALK KÜTÜPHANESİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI
Çarşamba Halk Kütüphanesi ufkunu genişleterek e-kütüphane uygulamasına hazırlanıyor.

Çarşamba Halk Kütüphanesi ufkunu genişleterek e-kütüphane uygulamasına hazırlanıyor.

ÇARŞAMBA HALK KÜTÜPHANESİ PİLOT KÜTÜPHANE SEÇİLMEYİ BAŞARDI

Türkiye genelinde Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent-Teknoloji Merkezi (HT-TTM) tarafından, halk kütüphanelerinin bütünleştirilmesi çalışmaları kapsamında hazırlanan projede Çarşamba Halk Kütüphanesi pilot kütüphanelerden birisi olma başarısını gösterdi.

Çarşamba Halk Kütüphanesi ufkunu genişleterek e-kütüphane uygulamasına hazırlanıyor. Pilot kütüphane seçilen Çarşamba Kütüphanesi yetkilileri; Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent - Teknoloji Merkezi(HT-TTM) tarafından, halk kütüphanelerinin toplumdaki sayısal bölünmenin azaltılmasına önemli katkı sağlayacak kurumlara dönüştürülmesini hedefleyen projelere maddi destek sağlayan Bill ve Melinda Gates Vakfı'ndan hibe alınarak "Kütüphane- e Türkiye" adı altında bir proje hazırlayarak gönderdi. Gönderilen proje Türkiye genelinde bin 100 kütüphane arasında gerçekleştirilirken, projede 78 pilot kütüphane arasında ÇarşambaHalk Kütüphanesi pilot kütüphane olma başarısını göstererek çalışmalarını hızlandırdı.

Konu hakkında Çarşamba Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta yaptığı açıklamasında, "Proje ile Halk Kütüphanelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) aracılığıyla bilgiye erişim hizmeti sunan öğrenme merkezleri haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu proje kapsamında söz konusu kütüphanelerde yazılım, donanım alt yapısı oluşturulacak personel ve kullanıcıların bilgi ihtiyaçları belirlenecek, bu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik eğitim programları hazırlanacak ve uygulanacaktır. Proje çerçevesinde, halka ücretsiz internet erişimi sağlanarak e-devlet kapısı daha etkin kullanılacak ve böylelikle halk kütüphaneleri e-dönüşüm için önemli merkezler haline gelecektir" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.