Cami içerisinde kullanılan mikrofon sesi namaz kılanları bezdirdi

ŞİKAYET VAR Haber Girişi : 30 Ocak 2017 23:15
Cami içerisinde kullanılan mikrofon sesi  namaz kılanları bezdirdi
Camilerde yüksek sesle kullanılan hoparlör sesi namaz kılan vatandaşlar tarafından şikayet konusu olmaya devam ediyor.
Camilerde yüksek sesle kullanılan hoparlör sesi namaz kılan vatandaşlar tarafından şikayet konusu olmaya devam ediyor.

Vakit namazlarında yüksek sesle ve fuzuli yere kullanılan mikrofon sesi Camilerde huşuyu bozması ile dikkat çekiyor. 

Bunun vebali kimin?

Vatandaşlar Cuma namazı haricinde hoparlör kullanılmasının yasaklanmasını istiyor. Camilerde gündüz vakti avizeler yanıyor, hoparlör sesi açılıyor. Sükunet bozuluyor. Huşu kayboluyor. Camilerin gürültü kirliliğine kurban edilmesine müsaade etmeyin diyor. 

ÇEVREDEN ŞİKAYETLER GELDİ

Güzel okunan ezan ve Kur'an, dinleyenlere bir zindelik, bir huzur, bir ferahlık verir. Rabbimizin kelamını dinlerken bir huşu hasıl olması gerekirken, yüksek volümlü ses ve uğultunun, cızırtının insana huzur vermesi mümkün mü?

Teravihe müteakip bir dostun yanıma gelerek 'Bu hoparlörün yüksek açılması müftülüğün emri mi?' diye sorunca 'Yok, müftülüğün böyle bir emri olmaz; ama görevlilerin duyarsızlığı, kendilerine bizzat söyle' dedim. Söyledi; ama değişen bir şey yok.

MÜFTÜLÜĞE ÇAĞRI

Arkasındaki safta on kişiyle namaz kılıyor;ama imam efendinin önünde sabit mikrofon, yakasında seyyarı? ne oluyoruz arkadaş! Kitleleri coşturmak için cenge mi gidiyoruz. Müftülüğümüzün bu hoparlör fetişizmine bir çözüm bulması lazım. Herhalde, görevlilere akustik dersleri verilmesi gerekiyor."

Bu hususta Müftülüklerden gelecek cevap merakla bekleniyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.