Benzinli ve Dizel araçlar 19 yıl sonra tarihe karışıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Kasım 2021 12:14
Benzinli ve Dizel araçlar 19 yıl sonra tarihe karışıyor
Uzmanlar uyardı: Son 19 yıl sonra benzinli ve dizel araçlar kullanılamayacak. Buna göre 2. el araçta her geçen gün hızlı bir düşüş yaşanacak. Araç alırken dikkat edilmesini isteyen uzmanlar bundan böyle araçların yeni veya antika olmasının artık bir işe y

Benzinli ve Dizel araçlar 19 yıl sonra tarihe karışıyor


Uzmanlar uyardı: Son 19 yıl sonra benzinli ve dizel araçlar kullanılamayacak. Buna göre 2. el araçta her geçen gün hızlı bir düşüş yaşanacak. Bugünlerde yaşanacak domino etkisi sona erecek. Araç alırken dikkat edilmesini isteyen uzmanlar bundan böyle araçların yeni veya antika olmasının artık bir işe yaramayacağını metal yığınından öte gidemeyeceğini belirtiyorlar.


2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda 2040 yılına kadar sıfır emisyona indirgenmeyi öngören mutabakata Türkiye de imzasını attı. Mutabakat; toplamda 33 ülke, 40 şehir ve bölge, 27 filo, yatırımcılar ve çeşitli şirketler tarafından imzalandı.


Yarın sona erecek olan 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda dün, tüm dünyadan temsilciler ulaşım sistemleri üzerine toplandı. Toplantıda dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan 6 şirket, 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araçların üretimini sonlandıracaklarına dair taahhüt imzaladı.

 

‘Sıfır Emisyonlu Araçlar için Glasgow Mutabakatı’ isimli, 2040 yılına kadar dünyadaki emisyon oranının sıfıra indirgenmesini amaçlayan taahhüt, ülkeler ve filo sahibi kuruluşlar tarafından da imzalandı. Mutabakata toplamda 33 ülke, 40 şehir, 27 filo sahibi ve güncellenen sayıyla 11 otomobil üreticisi imzasını attı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.