• İHSANBAŞKAN

BAŞBAKANA TÜM YURTTAN DESTEK YAĞIYOR

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 12 Mayıs 2014 00:24
BAŞBAKANA TÜM YURTTAN DESTEK YAĞIYOR
Afyonkarahisar'da, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmadan dolayı protesto eden sivil toplum kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.
Afyonkarahisar'da, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmadan dolayı protesto eden sivil toplum kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.
Afyonkarahisar Duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ında katılımıyla Afyonkarahisar'da AK Parti 22. İstişare Toplantısı'nın yapıldığı otelin önünde toplandı.
'Baroya one minute', 'Yargı vesayetine hayır', 'Darbeci Baro haddini bil', 'Afyon milli iradeye sahip çıkıyor' yazılı pankartlar taşıyan grup, 'Feyzioğlu haddini bil', 'Cübbeli vesayete hayır', 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Türkiye uyuma iradene sahip çık' sloganları attı.
Yağmur altında eylemini gerçekleştiren grup, Başbakan Erdoğan'a ise sevgi gösterilerinde bulundu.
Platform adına konuşan Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Akif Kurtulmuş, Afyonkarahisarlı sivil toplum kuruluşları olarak Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde yapılan 'cübbeli densizliğini' protesto etmek ve milletin iradesini temsil eden Başbakan Erdoğan'ın tavrını destelemek için demokratik hakları olan basın bildirini okumak için bir arada olduklarını ifade etti.
Kurtulmuş, devletin, en üst düzeyde protokolünün katıldığı törende, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun hukuksal hiçbir dayanağı olmayan ve sadece bir tüzükten, teamüllerden kaynaklanarak elde ettiği konuşma hakkını kötüye kullandığını savundu.
Feyzioğlu'nun, günün anlam ve önemi ile hiçbir ilgisi olmayacak şekilde ve bir meslek örgütüne yakışmayacak biçimde adeta bir muhalefet partisinin sözcülüğünü yaptığını öne süren Kurtulmuş, 'Tamamen siyasal değerlendirmelerden ve gerçeğe aykırı beyanlardan oluşan konuşmasını, nezaket ve protokol adabına uymayarak yapan Feyzioğlu'nu, Afyonkarahisar Duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak kınıyoruz' diye konuştu.
'Söz konusu davranışa, Sayın Başbakanımızın tepki göstermesini ve neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve tüm devlet protokolünün törenden ayrılmasını gerekli bir davranış olarak görüyor ve destekliyoruz' açıklamasında bulunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
'Bürokratik kurumların ve meslek kuruluşlarının başında bulunanların milletin iradesini ve devletin onurunu temsil eden seçilmişlere karşı yetkilerini ve nezaket kurallarını aşan hadsiz davranış ve konuşmalarını, demokratik teamüllere aykırı buluyor ve protesto ediyoruz. Bir siyasi aktör olmamalarına rağmen, cübbelerinden güç alarak siyaseti tanzim etmek isteyen antidemokratik tavırları da asla kabul etmiyoruz. Dün kararlarının başında Türk milleti adına yazdığı halde, millete rağmen ve millete karşı utanç vesikası kararlara  Kurtulmuş, 'Bazılarının istediği Türkiye, dünkü Türkiye'dir. Yani yüzüstü sürünen bir Sakarya'dır. Şu bilinmelidir ki, bugün Sakarya ayağa kalkmıştır. Millet de iradesine sahip çıkmayı öğrenmiştir. Afyon Sivil Toplum Kuruluşları olarak Başbakanımıza yapılan bu edepsizliği şiddetle kınıyor ve irademize sahip çıktığımızı ilan ediyoruz' ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.