BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SAMSUN'DA AÇILIŞ YAPTI

TARİH Haber Girişi : 28 Eylül 2014 14:15
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SAMSUN'DA AÇILIŞ YAPTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu Akademik Yıl Açılışı nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesinde konuştu.
 Başbakan Ahmet Davutoğlu Akademik Yıl Açılışı nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesinde konuştu.
KONUŞMASINDAN BAŞLIKLAR

"19 Mayıs'ta Mustafa Kemal'in yaktığı ateş olmasaydı sömürgeciliği yaşamak zorunda kalırdık. Samsun tatihimizin meşale şehridir. Yeni Türkiye güzel kavram ama bunun içini dolduracak biziz. Burada konuyu aktarırken hoca kimliğiyle bulunduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü gerçekten özlüyorum, sınıfları, dersleri özlüyorum. Bence mesleklerin en şereflilerinden biri hoca olmaktır.

"BAŞKANLIK GEÇİCİDİR, HOCALIK BAKİDİR"

Başbakanlık geçici hocalık bakidir. Üniversitelerimizin yeni Türkiye yeni kavramlar bunun içini dolduracak olan biziz. En sıklıkla karşılaştığım sorulardan biri teorik pratik uyumu oldu. Tarih hızlı akıyor, üretken düşünmeliyiz. Üniversiteler tarihin hızlı akışına uymalı. Siyaset üniversitenin karşısında değildir siyaset kurumu üniversite kurumuyla kopuk değildir.

"DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ÖĞRETİMİN ANA ZEMİNİDİR"

Hiç kimse üniversitelerde düşünce özgürlüğüne sınırlama getiremez. Düşünce özgürlüğü öğretimin ana zeminidir. Küreselleşme sürecindeyiz artık bilginin merkezi yok bilgi her yerde. Özgüvene sahip nesiller yetiştirmeliyiz. Bizim zihniyetimiz de nesnelleştirilemez. Modernite kadimi bitirememiştir"

Başbakan Davutoğlu, "İslam denildiğinde bugün IŞİD'i görenlerin bence ortak özelliği cahillikleridir. IŞİD'in de bugün geldiği barbarlık, kendi cehaletinin ürünüdür. İslam ve İslam toplumlarının oluşturduğu medeniyet, IŞİD ile anılamaz, IŞİD de İslam'la anılamaz" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU OMÜ'DEKİ YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞINDAN SONRA SAMSUNDA TOPLU AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRECEK.
Başbakan Davutoğlu, saat 15:00'de Kurtuluş Yolu'na geçerek burada toplu açılış törenine katılacak. Başbakan Davutoğlu'nun saat 17:00'de Valilik ve saat 17:30 ise Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.
AYRINTILAR GELİYOR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.