BAKAN FAHRETTİN KOCA'DAN SAMSUN UYARISI!

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Şubat 2021 20:12
BAKAN FAHRETTİN KOCA'DAN SAMSUN UYARISI!
Bakan Koca, paylaşımında: Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek gerekiyor

Tedbirler, vaka sayılarında düşüşe yansıdı. Trabzon’da yüzde 20,49’luk düşüş yaşandığı görüldü. Kent, Bayburt ve Erzincan'ın ardından en çok vaka azalışının yaşandığı il oldu.

Bakan Koca, paylaşımında "Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SIKI DENETİMLER SONUÇ VERDİ

Filyasyon ekiplerince, en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığı tespit edilen koronavirüs vakalarının sayıların hızlı azalışında; kentte cenaze namazlarına katılımın sınırlandırılmasının yanı sıra özellikle hafta sonu köylerde yaşanan yoğunluğun denetim, tedbir ve sıkı kontrollerinin etkili olduğu belirtildi.

Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok hızlı azalan illerin başında gelen bölgede yetkililer, salgın tedbirlerine ilişkin maske, mesafe ve hijyen uyarılarını yineliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.