Ayvacık'ta 'Masal anlatsam dinler misin?' projesi hayata geçti

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Temmuz 2021 00:03
Ayvacık'ta 'Masal anlatsam dinler misin?' projesi hayata geçti
Ayvacıklı minikler 'Masal anlatsam dinler misin?' projesi ile masala doyacak

 Ayvacıklı minikler 'Masal anlatsam dinler misin?' projesi ile masala doyacak


Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından “Masal Anlatsam Dinler misin” projesi uygulaması başladı.


Ayvacık MTAL Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerinin daha önce kendilerinin tasarlayarak Ay Oyuncak marka tescilini aldıkları oyuncaklar ile birlikte hikâye etkinliklerini uygulamaya başladılar. İlk olarak Eynel İlkokulu ve Yenice Mustafa Çakır İlkokulu anasınıflarını ziyaret eden öğretmenlerden Elif Keleş, Semra Düzen ve Meymune Dilek, Aç Tırtıl - Hikaye Kartları, Sevginin Gücü-Pazen Tahta isimli oyuncaklar eşliğinde Türkçe Dil Etkinliği Kapsamında hikâye anlatma etkinliği gerçekleştirdiler.


Anasınıfı öğrencilerine Küçük Ressamın Renkleri, Hikâye Önlüğü Tekniği ile masalların anlatıldığı etkinliği miniklerin ilgi ile izlediği görüldü. 

 

 MTAL MÜDÜRÜ EBRU ÜLKER: MASAL DİNLEMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK


Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Ülker Masal Anlatsam Dinler misin projesini öncelikle Ayvacık’ın tüm okul ve mahallelerine ulaştırmayı, masal dinlemeyen hiçbir çocuk kalmayıncaya kadar kapı kapı gitmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ülker: “Bu etkinlik minik yavrularımızın gönüllerine masallarla dokunma anlamında bir fırsattır. Biz bu konuda etkin ve yetkin öğretmen kadromuzla ilçe sınırlarımızı da aşacağımız inancındayız. Bu anlamda proje ekibinde yer alan Elif Keleş, Semra Düzen, Meymune Dilek öğretmenlerimize etkinliğe katkıda bulunan tüm öğrencilerimize, teknik konuda Erkut Dizdar’a teşekkür ediyorum. Başarı ekip işidir. Biz bu güzel ekibimizle bu anlamlı projeyi en güzel şartlarda uygulama azmi içerisindeyiz” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.