AYVACIK MTAL GURUR VEREN PROJEYE İMZA ATTI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Haziran 2021 18:06
AYVACIK MTAL GURUR VEREN PROJEYE İMZA ATTI
Pandemi sürecinde büyük bir çaba ve özveriyle sürdürülen 2 aylık bir süreçte çeşitli etkinliklerle birlikte 8 kitabı öğrencilerine okutan KAHRAMANIN KİM? PROJESİ çerçevesinde e Twinning Samsun Ayvacık ortağı öğretmenleri haklı bir gurur yaşadılar.

AYVACIK MTAL GURUR VEREN PROJEYE İMZA ATTI


 PANDEMİ SÜRECİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI "KAHRAMANIN KİM?" PROJESİ EKİBİ OLDU


Pandemi sürecinde büyük bir çaba ve özveriyle sürdürülen 2 aylık bir süreçte çeşitli etkinliklerle birlikte 8 kitabı öğrencilerine okutan KAHRAMANIN KİM? PROJESİ çerçevesinde e Twinning Samsun Ayvacık ortağı öğretmenleri haklı bir gurur yaşadılar.


Proje ortağı öğretmenler tarafından Pandemi sürecinde eğitim ve öğretimden uzak kalan lise öğrencilerine yönelik güzel bir projeye imza atıldı. Bu süreçte gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanması, okuduğu kitapları tahlil edip özümsemesi, eğitim öğretimden uzak kalmaması ve kitaplardaki kahramanlar örnek alınarak unutulan değerlere dikkat çekilmesi amacıyla 4 okul ve 8 öğretmenin başlattığı KAHRAMANIN KİM? e Twinning projesi çok güzel etkinliklere sahne oldu. Proje kapsamında Samsun'un Ayvacık İlçesi öğretmenleri de çok güzel çalışmalara imza attı.


Proje kapsamında konuşan öğretmenler çalışmalarını şu şekilde anlattılar:


Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Sinan GÜNEY, Projemizin özü kitap okumak olsa da okuduğumuz kitaplardaki değerlere dikkat çekmek de bir diğer hedefimizdi. Benim proje kapsamında kitap seçmem çok zor olmadı. Proje kapsamında öğrencilerimize Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet SEVEN' in "MİLLİ MÜCADELENİN KADIN KAHRAMANLARI" adlı kitabı okuttuk. Bu kitabı seçerken bir amaca hizmet etmek istedik. Tarihin her döneminde kendine yer edinen ve hep en önemli değer kaynağımız olan ama son zamanlarda olumsuz olaylarla gündeme gelen Türk kadınının tarihimizdeki yerini ve önemini anlatmayı ve hak ettiği değeri tekrar on plana çıkarmayı amaçladık. Gençlerimizi Türk kadınının asıl değerini ve önemini bu olumsuz yönüyle değil gerçek değerini bilerek yetişmek durumundayız. Kadınlarımıza gereken değeri göstermeli ve tarih boyunca ne kadar önemli roller üstlendiğini de anlatmalıydık. Bu amaç doğrultusunda kitabımızı seçtik kadın ve değer kavramlarını birleştirerek  tarihi örneklerle öğrencilerimize anlattık. Bunu da çok güzel başardığımızı düşünüyorum. Kitabımızı,  yazarımız Ahmet SEVEN'in muhteşem sunumuyla tüm proje öğrencilerimizle ve herkesle paylaştık. Türk kadınımızın ve dünyadaki bütün kadınların önemini anlatabildiğimizi düşünüyorum. Desteklerinden dolayı Ahmet SEVEN'e teşekkür ediyorum dedi

Ayvacık Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Birten YILDIZ, Ben ve ekibim proje için Cengiz AYTMATOV'un "SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM" kitabını seçtik. Kitabı sevmedeki amacımız son günlerde yitirilen sevgi, saygı ve emek değerlerimize dikkat cekmekti. Toplumumuzda son yıllarda görüyoruz ki insana sevgi ve saygı kalmadı. Öğrencilerimize de bu kavramları aşılamak, hatırlatmak ve kazandırmak bizim görevimiz. Bu değerler insanın özü bunu da temelden vermek gerekiyor. Bu değerleri daha iyi anlatmak için kitabımızı okuduktan sonra Sevgi temalı canlı konser ile daha da pekiştirdiğimizi düşünüyorum.

Ayvacık Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Çiğdem ZORLU, Proje için biz ise Christy BROWN'un "SOL AYAĞIM" kitabını seçtik. Kitabımızı seçerken herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatmak ve toplumumuzda yeteri kadar fark edilemeyen engelli bireylere dikkat çekmek istedik. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak istedik. Engelli insanların da toplumda bizler gibi yer edindiğini ve var olduğunu, hayatın gerçeği olduğunu anlatmak istedik. Kitabımızı okuyan öğrencilerimizin bunu daha iyi anlayabilmeleri için kendisi de engelli ama bütün engelleri aşmış birisi olarak Ressam Ayşe IŞIK ile söyleşi gerçekleştirdik.


Ayvacık Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Sevim YENİGÜN, biz ise Knut HAMSUN'nun "AÇLIK" kitabını tercih ettik. Son zamanlarda toplumlararası adaletsizliğin getirdiği ve bazı insanların açıkla başbaşa kaldığı ve açlıktan milyonlarca insanın öldüğü bir dönemde açlığa dikkat çekmek istedik. Daha her şeyin farkına tam varamamış öğrencilerimizin elimizdeki nimetlerin kıymetini bilmelerini, israfın ne kadar kötü bir şey olup açlığın nasıl bir his olduğunu anlamalarını sağlamaya çalıştık.


Proje öğretmenleri, biz Ayvacıklı öğretmenler olarak KAHRAMANIN KİM? Projesi ile sadece kitap okumayı değil, kitaptaki kahramanlardan yola çıkarak o kahramanlar gibi hissederek, o kahramanların yerine geçerek anlatılmak istenen duyguyu, değeri kazandırmayı hedefledik. Zaten kitap seçimlerimiz de projemizin ne kadar planlı ve etkili bir proje olduğunu gösteriyor. Toplumumuzun geleceği olan gençlerimize, toplumsal, kültürel ve manevi başat değerleri aktarabilmek ve bunu bir kitap ile yaşayarak gerçekleştirmek daha değerli bir duygu.


KAHRAMANIN KİM?

"Mutlaka sizin de örnek aldığınız bir kahramanınız olsun"...


AYVACIK MTAL MÜDÜRÜ EBRU ÜLKER’DEN TEŞEKKÜR

Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Ülker projenin beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü ve verimli geçtiğini ifade ederek katkıda bulunanlara teşekkür etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Caglar57 14 Haziran 2021 00:00

    Ayvacık minibüslerinin başıboş keyfi düzensiz halini de haber yapın