• İHSANBAŞKAN

AŞIK KEMALİ BÜLBÜL TOPRAĞA VERİLDİ

TARİH Haber Girişi : 23 Eylül 2012 17:30
AŞIK KEMALİ BÜLBÜL TOPRAĞA VERİLDİ
Samsunlu Halk Ozanı Aşık Kemali Bülbül, gözyaşları içinde toprağa verildi. Yazdığı şiir ve yayınladığı kitaplarla Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Aşık Kemali Bülbül'ün ölümü Samsun'da üzüntüyle karşılandı.

Samsun'un yetiştirdiği ender şairlerden, uzun bir süredir hasta olan Aşık Kemali Bülbül, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Samsunlu Halk Ozanı Aşık Kemali Bülbül, gözyaşları içinde toprağa verildi. Yazdığı şiir ve yayınladığı kitaplarla Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Aşık Kemali Bülbül'ün ölümü Samsun'da üzüntüyle karşılandı.

 

Unkapanı Mahallesi Tepecik Sokak'taki evinde, dün gece geç saatlerde hayata gözlerini yuman Aşık Kemali Bülbül'ün vefatı, şiir severleri üzdü. Geçtiğimiz yıl Aşık Kemali Bülbül'ün şiirlerini bir araya getirerek, edebiyat dünyasına kalıcı bir eser bırakan  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hayatını kaybeden Samsunlu halk şairi Aşık Kemali Bülbül'ün vefatı nedeniyle ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Aşık Kemali Bülbül'e Allah'tan rahmet dileyen Başkan Demirtaş, "Halk ozanı Aşık Kemali Bülbül,  Samsun 'un yetiştirmiş olduğu değerli bir şahsiyettir" diyerek, halkın sözcüsü, devrinin şahidi olan halk şairleri, içinden çıktıkları toplumun istek ve arzularını, öfke ve sevgilerini, nefret ve sempatilerini dile getirirler. Yaşadığı toplumda neler cereyan ediyorsa, neler konuşuluyor ve anlatılıyorsa, hangi tasa ve sevinçler paylaşılıyorsa halk şairinin mısralarına aynısı akseder. Geniş halk kitlelerinin aklından geçirip söyleyemediklerini, o, edebi bir biçime büründürüp akıllarda kalacak şekilde dile getirir. Samsun'un yetiştirdiği halk şairi, aşıklardan Kemal Bülbül, Kavaklı olmak bakımından da kendisiyle iftihar ettiğimiz değerli bir büyüğümüzdür. Kendisini ölümünden 5 gün önce hasta yatağında ziyaret etmiştim. Aşık Kemali Bülbül, Samsun için olduğu kadar ülkemiz için de bir değerdir. Bu değeri kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ozanımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Halkımızın başı sağ olsun." dedi.

Türkiye Gazetesi Ankara Haber Müdürü

Akif Bülbül'ün babası olan Kemali Bülbül, Büyük Cami'de öğle namazını müteakiben

kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, İlkadım Belediyesi  Başkan Yardımcısı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Kavak Dernekleri Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Gazeteci Yazar Osman Kara, Kızılay Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, İHA Karadeniz Bölge Sorumlusu A. Kadem Kaptı, İHA Samsun Bölge Müdürü A Yılmaz Ergen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Öğretim Üyeleri, Gazeteci ve Yazarlar katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.