Apartmanların zemin katlarında yer alan otoparklar kullanılmıyor. Depo görevi yapıyor. Ruhsat alırken açık olan otoparklar daha sonra depoya çevriliyor. Bu konuda belediyelerin müdahale etmeyip suskun kalışı dikkat çekiyor.
APARTMAN ALTLARINDAKİ OTOPARKLARI DEPO YAPMIŞLAR
Apartmanların zemin katlarında yer alan otoparklar kullanılmıyor. Depo görevi yapıyor. Ruhsat alırken açık olan otoparklar daha sonra depoya çevriliyor.
BELEDİYELER SUÇA İŞTİRAK ETMİŞ OLUYORLAR
Cadde ve sokakların park eden araçlarla adeta işgal edildiğini söyleyen vatandaşlar: "Halbuki apartmanlar yönetmeliklerinde yer alan kendi otoparklarını kullansa bu böyle olmazdı. Bu konuda belediyelerin müdahale etmeyip suskun kalışı dikkat çekiyor. Belediyeleri göreve davet ediyoruz" Diyerek konuşuyorlar.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğine ilişkin "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan 'Başkent Kulusi' programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Otopark yönetmeliğiyle ilgili tüm görüşmelerin tamamlandığını belirten Bakan Kurum, "Otopark yönetmeliğiyle alakalı görüşmelerimizi yaptık. Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz.
BELEDİYELERE BÖLGE OTOPARKI ZORUNLULUĞU GELİYOR
İlçe belediyelerine bölge otoparkı yapma zorunluğu getiriyoruz. Eğer parselinde vatandaş otoparkını yapamıyorsa belediyeye bununla ilgili ücretini yatırıyor. İlçe belediyelerimizde 3 yıl içerisinde bölgelerinde bölge otoparklarını yapacaklar" dedi.