Yaşar Doğu'nun ismi ticari kuruluşlara verilemeyecek

Kavak Belediyesi Meclisi 03.09.2024 tarihli kararıyla Yaşar Doğu'nun isminin ticari faaliyet gösteren yerlerde kullanılmaması konusunda karar aldı.

Kavak Belediyesi Meclisi 03.09.2024 tarihli kararıyla Yaşar Doğu'nun isminin ticari faaliyet gösteren yerlerde kullanılmaması konusunda karar aldı.

 

 

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün Başkanlığında 03.09.2024 tarihinde gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında alınan karara AK Partili Meclis üyeleri dışında tüm Meclis üyeleri evet oyu verdiği ancak kararın oy çoğunluğu ile kabul edildiği görüldü. 

 

Şerif ÜN: Bugüne kadar süren yanlıştan dönülmüştür

 

Kavak Belediye Başkanı Şerif ÜN: " Hemşehrisi olmakla gurur duyduğumuz efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'muzun isminin ticari müesselerde kullanılması bizi de çok üzüyordu. Geçtiğimiz günlerde hayırlı olsun ziyaretine gelen  Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu hocamız bu durumdan duyduğu üzüntü ve şikayetini dile getirdi. Konunun Belediye Meclisine taşınmasını talep etti. Biz de gündeme aldık. Belediye Meclisimizden çıkan karar doğrultusunda bundan böyle Yaşar Doğu'nun isminin ticari faaliyet gösteren yerlerde kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. " diyerek konuştu.

 

 

Prof. Dr. Gazanfer Doğu: Geçte olsa alınan karar bizi mutlu etmiştir

 

Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu yaptığı açıklamada: " Ailesi olarak bizler uzun yıllar babamın isminin ticari faaliyetlerde kullanılmamasını ifade  ediyor ısrarla kullananların da bu işten vazgeçmelerini istiyorduk. Bunun için mahkemeye de gidebilirdik. Kimse ne şekilde olursa olsun babamın ismini kullanmak gibi bir hakka sahip değildir. Empati yapan herkesin bu konuda bize hak vereceğinden kuşkum yoktur. Kavak Belediye meclisinden çıkan bu karar ailece mutlu etmiştir. Yıllardır süren bir yanlıştan dönülmüştür. Geçte olsa alınan bu haklı karardan dolayı başta Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün'e teşekkür ediyorum.  Babam Yaşar Doğu adına bize ait tek bir ticari işletme yoktur. Nasıl olur da ismi izinsiz haksız olarak kullanılabilir? Bu ne hukuka ne vicdana ne de toplum ahlakına sığar. Ancak burada kişisel hakların çiğnendiğini gördükleri halde evet oyu vermeyip red oyu vererek karara itiraz eden AK Partili Meclis üyelerini anlamakta zorlanıyorum. Halbuki bu karar bir hakkın iadesi anlamını taşımaktadır. Haksızlık ve hukuksuluğun önlenmesi adına alınan bir karardır. Bu arkadaşların red oyu vermesi karşısında da üzüldüğümü ifade ediyorum. Doğrusu ismi Adalet olan bir partinin meclis üyelerine yakıştıramadım. Bundan sonra da biz ailece bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. 

 

 


15.09.2024 10:34:13