Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatları doğrultusunda bol yağış alan Karadeniz Bölgesi'nde ve bundan sonra yapılacak ihalelerin tamamında bodrum katlarında iskan yapmayacaklarına dikkat çeken Karabel, "Bundan sonra bloklarımızı zemin katlardan itibaren kullanacağız. Bodrum katları da daha değişik amaçlarla kullanacağız" dedi.
Selden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Karabel, konuşmasına şöyle devam etti:
"Burası gecekondu dönüşüm alanıdır. Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve TOKİ olarak 2006 yılında protokol yaptık ve buradaki bin 363 hak sahibi vatandaşımızla görüşmeler yapıldı. Bin 172'si ile mutabakat sağlandı. İlk ihalemizi 2008 yılında 960 konut olarak yaptık.
Bunları 2010 yılında iskan ettik, vatandaşlarımızı konutlarına soktuk. Geri kalan 365 vatandaşımıza da en kısa sürede bitecek olan bin 344 konutumuzda dairelerini verip teslim edeceğiz. Şu an inşaatlarımız devam etmektedir."
Sel gecesi debisinin maksimum 299 metreküp saniye olması gereken Yılanlıdere'nin 3.5 saat süren yağış neticesinde 710 metreküp saniyeye çıktığını vurgulayan Karabel, "Bu da hesaplanan maksimum debinin 3 katı oranında bir yağış olduğunu gösterir. Büyük bir afet olmuştur. Burada bizim konutlarımız tamamen sağlamdır, herhangi bir sıkıntı yoktur. Mevcut imar planına göre yapılmıştır. Bazı vatandaşlarımızın korkuları var tabi ki haklı olarak, her blokumuzun altında 13-14 metre derinliğinde radye temelin altında 80 santim çapında demirli kazıklarımız mevcuttur. Burada değil bir santim, bir milim bile oynama olmaz" ifadesini kullandı.
Karabel daha sonra, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte TOKİ konutlarında vatandaşların sıkıntılarını dinledi.