Tezgah değişmiyor kural aynı

"MI5, İNGİLTERE SOKAKLARINDAKİ KARGAŞANIN FATURASINI RUSYA'YA ÇIKARIYOR"

 

İngiltere iç istihbarat servisi MI5 Başkanı Ken McCallum, Rusya'nın istihbarat servisinin İngiltere ve Avrupa sokaklarında kargaşa çıkarmak için faaliyet halinde olduğunu açıkladı. 

 

İngiltere'nin karşılaştığı güvenlik tehditleriyle ilgili yıllık konuşmasını yapan McCallum, Ukrayna'ya Rusya işgali sonrası verdiği destekten dolayı, İngiltere'nin Rus istihbaratı tarafından hedef alındığını dile getirdi. 

 

MI5 Başkanı,Rus Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı en büyük dış istihbarat servisi olan GRU'ya bağlı ajanların, "kundaklama, sabotaj ve daha tehlikeli eylemleri, artan bir gözüpeklik göstererek gerçekleştirdiğini" kaydetti. 

 

MI5, İran'ın da 2022'den bu yana istihbarat faaliyetlerini yoğunlaştırdığını, 2022'den bu yana 20 komplo girişimine yanıt verdiklerini açıkladı. 

 

Öte yandan MI5, güvenlik tehditlerinin başında halen "radikal İslamcılığın" olduğunu, ikinci sırada ise aşırı sağcı terörizm geldiğini duyurdu. 

 

◼️Strateji uzmanları ise, tam aksine, İngiltere'nin, 'ülkede yaşanan sokak kargaşalarının nedenlerinin başında, İsrail'in Gazze saldırıları sonucu bölgede oluşturduğu güvensizlik ortamına ilişkin, İsrail'in politikalarına karşı çekimser tutum sergilemesi ve kayıtsız şartsız politikalarına destek veren ABD'nin yanında fazlasıyla aktif rol almaması' olarak değerlendirirken, 'sokaklarda yaşanan kaos ve kargaşada siyonist elin olduğuna' dikkat çekiyorlar.
 


10.10.2024 20:28:47