Samsun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe hazır

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin üzerinden 8. yıl geçti. Samsun'da darbe girişimi yıldönümü nedeniyle "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Samsun'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma dolayısıyla Samsun Valiliği yapılacak programları yayınlandı 

 

15 Temmuz saat 10.00'da Kıranköy ve Asri Mezarlık'ta şehitlik ziyareti yapılacak. Saat 11.30'da 15 Temmuz Şehidi Ferdi Yurtseven'in 19 Mayıs ilçesi Tepeköy Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilecek. 12.00'de Büyük Cami'de Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası yapılacak. 12.30'da 15 Temmuz Şehidi Sevgi Yeşilyurt'un Alaçam ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki ailesi ziyaret edilecek. 13.00'te ise 15 Temmuz Şehidi Muhammet Aksu ve İstiklal Harbi Gazisi Arif Zengin'in Alaçam ilçesi Doyran Mezarlığı'ndaki kabirleri ziyaret edilecek.

 

Saat 19.00'da "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. Yürüyüş Onur Anıtı önünden başlayacak, Shell Kavşağı, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı'ndan devam edecek ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. 

 

CUMHURİYET MEYDANINDA ANMA PROGRAMI ŞÖYLE OLACAK

 

Saat 20.30'da ise Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlikler başlayacak.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kur'an tilaveti ve dua okunacak.

 

Canik Hasköy yaz Kur'an kursu öğrencileri ilahiler seslendirecek.

 

15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı videolar yayınlanacak.

 

15 Temmuz Gazisi Tümgeneral Davut Alâ ve protokolün konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile vatandaşlara seslenecek.

 

15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ekibi Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya sancak teslim edecek.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korusu Kahramanlık Türküleri konseri verecek. Direnişten Dirilişe Samsun belgesi ve Samsun İl Müdürlüğü Tasavvuf Musikisi Korusu ezgi dinletisi gerçekleştirilecek.

 

00.13'te ise bütün camilerde sela okunacak.

 


13.07.2024 19:44:42