Şair Yazar Ersin Erge kabri başında anıldı

Şair, yazar Ersin Erge 1. vefat yıldönümünde üyesi  olduğu Samsun Yazarlar Derneği tarafından kabri başında anıldı.

 

Samsun Yazarlar Derneği  Başkanı Ahmet Seven, Başkan Yardımcısı Doğan Kan, Ozanlar Kurulu Üyesi İsa Kahraman, Edebiyat Meclisi Üyesi Hakan Özgen Ersin Erge'nin kabri başında hatıralarını anlatarak dua ettiler.

 

Samsun Yazarlar Derneği  Başkanı Ahmet Seven Ersin Erge arkadaşımıza vefa görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Ölüm vazgeçilmez bir hakikattir. Ancak unutmamak insanın elindedir. Biz de unutmadığımızı ifade ettik. Kabri başında adeta onunla sohbet ettik. Bu bizim görevimizdi diyerek konuştu. 

 

Ersin Erge  21 Ekim 2023 Cumartesi günü doğduğu, yaşadığı Samsunda vefat etmiş, 22 Ekim'de Kavak İlçesi -Çakallı Mevkii Boğaziçi Mahallesinde toprağa verilmişti. 

 

Ersin ERG Kimdir?

1963 Samsun, Kavak-Boğaziçi Köyü'nde doğdu. İlköğretimini Çakallı İlkokulunda, Lise öğrenimini Samsun 50.Yıl Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu.

Vekil öğretmen ve özel bir şirkette muhasebeci olarak çalıştıktan sonra 1984 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde memur olarak çalışmaya başladı. Üniversitede başta Kültür ve Spor İşleri Müdürlüğü olmak üzere değişik birimlerde yönetici olarak çalıştı.

Bazı yerel televizyon kanallarında program yaptı. Samsun' da yayınlanan yerel gazetelerde kültür, sanat üzerine yazı yazdı.

Samsun Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladıktan sonra, Tiyatro Bölümünde 12 yıl Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Samsun' da değişik kültür sanat derneğinde üye ve yönetici olarak yer aldı.

Ersin Ergenin yayınlanmış kitapları

-Temelimiz Kültürdür, deneme, Samsun Sanat Yayınları, (1996)
-Türk Tiyatro Tarihi, Derleme Ders Kitabı, Pasifik Yayınları, (1997)
-Samsun Göründü Paşam, Senaryo, ( Kısa Metrajlı Film, TRT 1999)
-Vardiya, şiir, Kuzeysu Yayınları,
-Tut ki, şiir, Kuzeysu Yayınları, (1992)
-Herhangi Bir Gece Yarısı, piyes.


22.10.2024 13:20:00