Reis'li Samsunspor’da Yelkenler Fora

Reis'li Samsunspor’da Yelkenler Fora

 

Teoman ÖZKALAYCI Yazdı...

 

Peri masalımız devam ediyor! Samsunspor, Adana Demirspor deplasmanından da 3 puanla dönüyor.

 

Zayıf rakibimiz karşısında ilk devrede oldukça etkisizdik. Şut yok, pozisyon yok, ceza sahasında topla buluşma yok. Bu sezonun en kötü Samsunspor'unu izledik. Sağ kanadımız adeta felç oldu. Savunmamızda Bola hariç herkes sarı kart gördü. Uydurma bir penaltıyla 1-0 geriye düştük. Ne istemiyorsak hepsi başımıza geldi.

 

İkinci yarıya değişiklik yapmadan başladık, ama takım biraz daha hareketli gözüktü. Bunun en büyük nedeni fiziksel üstünlüğümüzdü. Rakip yavaşladıkça biz daha etkili olduk. Oyunun son bölümlerinde rakibin üzerine adeta kabus gibi çöktük. Her ne kadar Adana Demirspor maçında bunu tam olarak gösteremesek de, sağ hattımızı komple değiştirdik ve golleri bulduk. Psikolojik olarak da iyi durumda olmayan rakibimiz, bulduğumuz gollerle iyice oyundan düştü.

 

Sezon başında takımın birlikte çalışmış olması ve hocamız Reis'in başarılı fiziksel hazırlığı sayesinde, bu ligin en güçlü fiziksel takım kimliğini kazandık.

 

Etkili olmadığımız maçları kazanmak çok önemli. Hocamız öyle bir sistem kurmuş ki, takım gününde olmasa bile sistem işliyor. Burada taktik disiplin devreye giriyor. Futbolcularımızın hocanın söylediklerini uygulamaya çalışması bile sonuç almamızı sağlıyor. Bu maçta da bu özelliğimiz ön plana çıktı.

 

Bir parantez de hakem triosuna açmak gerek. O kadar kötü maç yönetti ki; verilen verilmeyen fauller, taçlar, kartlar ve tamamen uydurulmuş bir penaltı. Yönetimimizin bu durumu takip etmesi şart. Masa başı oyunlarına fırsat vermemek lazım. Sahada takımımız yumruğunu vuruyor, saha dışında da icra kurulumuzun yumruğunu masaya vurması lazım. Samsunsporlular olarak çok iyi biliyoruz ki, sahadaki emeklerimiz çok harcandı. Buna izin vermeyelim. Bu haftaki hakem kararları beni oldukça şüphelendirdi. Bu konuda dikkatli olmalıyız.

 

Tüm takımın emeğine sağlık. Böyle devam...


06.10.2024 20:36:48