Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan Menemen yemeğine tam not

Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan Menemen yemeğine tam not

 

Ülkemizin önde gelen yemeklerinden birisi olan ve Çakallı Menemeni olarak ünlenen menemen yemeği özelliğini korumaya devam ediyor. Buradaki yemeğin "Çakallı Menemeni" ismiyle tescil edildiği biliniyor.

 

Samsun Ankara yolu üzerinde yer alan Kavak İlçesine bağlı Çakallı Mevkiinde çok sayıda menemen tesisi yer alıyor. Tesisler bölgenin ekonomisine ve iş istihdamına  katkı sağladığı görülüyor.

 

Çakallı Menemenini yiyebilmek için çevre il ve ilçelerden de özel olarak gelenler dikkat çekiyor. 

 

Efsane Güreşçimiz Yaşar Doğu'nun oğlu Prof Dr. Gazanfer Doğu ile Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Çakallı'da bulunan Kasımzade Menemen tesisinde yedikleri yemeğin son derece lezzetli olduğunu vurguladılar.

 

Prof Dr. Gazanfer Doğu Menemen yemeğinin Çakallı ismiyle özdeşleştiğini bölgeyi hareketlendirme anlamında etkin olduğunu ifade ederek: " Samsun ve Kavak İlçemizin adını hem ülkemizde hem de yurtdışında duyurduğunu görüyorum.  Eğer işimizi iyi yapabilirsek başarı da birlikte geliyor. Bugün burada taddığımız Menemen'e tam not verdim. Ülkemizin birçok yerinde menemen yapılıyor fakat hiç biri Çakallı'da yapılanı tutmuyor. Çakallı Menemen ustalarına bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Kesinlikle bu tadı bozmayın. Menemen nasıl sevilmiş benimsenmişse öyle kalsın. Ustamızın eline sağlık" diyerek konuştu. 

 

 

 


02.08.2024 12:19:53