Nedim Zurnacı yalan haber kurbanı oldu

Çalışkan ve başarılı bir bürokrat kendi iradesi dışında gelişen bir fotoğrafa kurban edilemez.

ÇİFTÇİLER O İSTEMEDİ BİZ TAŞIDIK FARKINDA BİLE OLMADI DESELER BİLE...
YALAN SÖYLEYEN BASIN UTANSIN!
BU HABERLE BASIN KENDİ AYAĞINA SIKTI
ASPARAGAS HABER YAPAN BASIN'A HANGİ GÜVENİ ARIYOR?
O HABERİ YAPANLAR ŞİMDİ BU HABERLE VİCDANINIZI TEMİZLEYİN
HALBUKİ: 
25 yıldır çiftçinin dostu olan bir fotoğrafla düşmanı olamaz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanının sağduyu ile hareket edeceğinden kuşku yoktur

Manisalılar bürokratına sahip çıkmasını bilecektir

Gazeteci vicdanına tarihi çağrı

Bir fotoğrafla linç kampanyası

Dürüst Basın bu resim altı yorum haberciliğiyle karıştırılmamalıdır

Resim altı yorum ve asparagas haberde gelinen son durum

Çalışkan ve başarılı bir bürokrat kendi iradesi dışında gelişen bir fotoğrafa kurban edilemez.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı geçtiğimiz günlerde seralarda meydana gelen hasar tespiti için gittiği köyde çekilen bir fotoğraf yüzünden tepki almış ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı tarafından inceleme başlatılarak görevinden alınmıştı.

O FOTOĞRAF KİŞİNİN İSTEK VE İRADESİ DIŞINDA OLUŞMUŞTUR

Nedim Zurnacının irade ve isteği dışında gelişen anlık hareketin neticesi objektiflere yansıyan o fotoğrafın biraz dikkat edilirse okunma şeklinin yanlış olduğu görülmektedir. Aklıselimle bakılırsa köylülerin Nedim Zurnacı'ya karşı sempati duymaları ve sevgi gösterisinden başka bir şey değildir. İnsanlar sevdiği kişileri koluna da girer, omuzlarına da alırlar. 25 yıldır Manisa köylerini adım adım gezip, çiftçilerin dertleriyle ilgilenen aynı zamanda Manisa Kırsal kalkındırma derneği Başkanı olan Nedim Zurnacı'da kendisine duyulan bu sevginin eseri olarak kendi irade ve isteği dışında omuzlara alındığı görülmektedir. Bu resim böyle okunabilirken tamamen tersine bir yaklaşımla Daire Başkanı köylünün omuzlarında yorumuyla haberlere aktarılması vicdanları zedelediği görülmektedir. Resmin yorumu bu şekilde olursa ses getireceği düşüncesiyle hareket edildiği açıkça ortadadır. Bu mesleğe yıllarını veren haberciler bunun farkındadırlar. Bu haber yapılmış ve nedim Zurnacı gibi başarılı bir bürokrat görevinden alınmıştır. Fotoğrafa yapılan yorum amacına ulaştığı görülmektedir. Ancak bunu yapanların vicdanlarında temize çıkarmaya ömürleri yetmeyecektir.

TÜRK BASINI RESİM ALTI YORUMA KURBAN EDİLEMEZ

Nedim Zurnacı'nın bugüne kadar yaptığı özverili ve fedakâr çalışmalar kendisini savunma ile karşı karşıya bırakan bir fotoğrafa kurban edilmeye kalkışılması yalnızca Nedim Zurnacı'ya değil çalışkan bürokratlara yapılmış bir haksızlık olur. O resim iyice incelendiğinde onu anlık olarak omuzlarına alıp birkaç metrelik çamurlu mesafeyi geçirmeye çalışan çiftçilerin ona karşı duydukları sevinç ve sevgi gözlerinden okunmaktadır. Burada Nedim Zurnacı 'Durun yapmayın arkadaşlar' demesine bile fırsat verilmediği ortadadır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ SAĞDU İLE HAREKET EDECEĞİNDEN KUŞKU YOKTUR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Cengiz Ergün başkanlığının verdiği sorumluluk gereği gelen tepkileri dikkate almak zorundadır. Ancak burada personelinin kendi istek ve iradesinin dışında gelişen bir fotoğrafla linç edilmesine de karşı duracağı kuşkusuzdur. Kişileri yargılarken yalnız bugününe göre değil, kuşkusuz dünkü durumlarının da göz önüne alınması gerekmektedir. Soruşturma ve inceleme sonucunda hakkın yerini bulması kamuoyunun vicdanını rahatlatacaktır.

RESİM ALTI YORUMLA YAPILAN HER HABER BASINA GÜVEN KAYBI DEMEKTİR

Habercilik zaman zaman anlık duygulara da kurban edilebilmektedir. Bu haber yapılırken Nedim Zurnacıyla birlikte onu omuzlarına alan çiftçileri görmezden gelip düşüncelerini almamak haberin tamamen eksik olduğunun açık delilidir. Eğer resime bak haberini yap mantığı ile hareket edilip netice buna göre verilecekse '10 Ocak Gazeteciler Gününde' gazeteciliğin bir kez daha tarihi bir yara aldığının resmi olarak görülmesi kaçınılmaz olacaktır.  Böylece Türkiye'de basın -yayının ve özellikle de haberciliğin kendi açığını ele vermesi bakımından telafi edilmesi güç zararlara yol açacaktır.

BELEDİYE BAŞKANINDAN 'TEMİZ VE DÜRÜST BASIN'A KATKI BEKLENİYOR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Cengiz Ergün'ün sağduyu ile hareket edeceğinden kuşku yoktur. Aynı zamanda habercilerin düştüğü bu duygusal, mesnetsiz, kaynaksız ve ön yargıyla hareket edilerek apar topar yayınlanan haberden dolayı 'Temiz Basın'ın yara almasını da önleyecektir. Böylece 'Temiz ve Dürüst Basın' mensuplarına tarihi bir iyilik ve görevi de yerine getirmiş olacaktır.

ARAŞTIRILDIĞINDA NEDİM ZURNACI'NIN NE KADAR BAŞARILI OLDUĞU ANLAŞILACAKTIR

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı bugüne kadar gitmediği köy görüşmediği çiftçi kalmadığını bilmeyen yoktur. Hayatının 25 yılını Manisa Köylüsü için harcamıştır. M. Kemal Atatürk'ün 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünü 25 yıldır Manisa'nın tüm köylerdin de çiftçiye hizmet ederek kanıtlamıştı. Manisa Kırsal Kalkındırma Derneği'nin de kurucu Başkanlığını yürütmektedir. Sahasında kanaat önderliği yapmaktadır. Bu haliyle tozdan çamurdan kardan korkup kaçacak bir insan de değildir. Bu haberi servis edildiği haliyle yayınlayan medya kuruluşlarının yayıncılık ahlak ve ilkeleriyle tekrar yüzleşip vicdanlarını rahatlatmak adına yeniden değerlendirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde resim altı yorum haberler medyaya olan güveni sarsmaya devam edecek bunda da sağduyu ile hareket etmeyenler mesuliyet sahibi olacaklardır.

ADALET HERKESE LAZIM

Burada söz konusu olan yalnız Nedim Zurnacı değildir. Onun nezdinde fedakâr ve çalışkan bürokratların anlık resimlerle linç edilebilir olmalarıdır. Adalet herkese lazımdır. Bu hususta da adaletin yerini bulacağı 'Temiz ve Dürüst Basın'ın ortak kanaatidir.

 VİDEO İZLE


08.01.2015 15:45:25