KANARYA TÜY DÖKTÜ

KANARYA TÜY DÖKTÜ

 

Teoman ÖZKALAYCI Yazdı....

 

Samsunspor'umuz yine yüzümüzü kara çıkartmadı; sahadan söke söke 1 puanla ayrıldı.

 

Maçın başlangıcında Fenerbahçe, savunmasının merkezini sıkı tutarak Samsunspor'u özellikle kanatlara yönlendirmeye çalıştı. Ntcham ve Holse'yi etkisiz hale getirmek üzerine kurulu bu oyun planına rağmen, sahada disiplinli ve sistemli bir oyun sergileyen bir takım olarak mücadele ettik. Sanki sezon başında milyonlar harcayan şampiyonluk adayı gibiydik; ne yaptığını bilen, organize bir yapımız vardı. İyi futbolun temelinin mücadele olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdik. Takımda herkes görevini eksiksiz yerine getiriyor ve bunda teknik direktör Thomas Reis'in büyük payı var. Reis, gerçekten büyük bir iş başarıyor.

 

Maalesef bireysel bir hata sonucu ilk golü yedik, fakat takımda bir kırılma yaşanmadı. Skor ne olursa olsun, her anı 0-0'mış gibi oynamaya devam ettik. İkinci yarının başında golü bularak eşitliği sağladık. Sonrasında Fenerbahçe yaptığı değişikliklerle öne geçti ve kalan sürede 11 kişi savunma yaparak zaman geçirdi. Fakat biz öyle bir takımız ki, 75. dakikadan sonra rakibe adeta kabus gibi çöküyoruz. Bu da Reis'in sezon başındaki kondisyon çalışmaları sayesinde; takımımız, üst üste iki 90 dakikayı oynayacak güçte. Sabırla pas yaparak rakibi açtık ve 88. dakikada beraberlik golünü bulduk. Bu golün kulübeden gelen bir oyuncudan gelmesi ise ayrıca büyük bir başarıydı. Hak ettiğimiz puanı söke söke aldık.

 

Maçın hakemi ise çok kötü bir yönetim sergiledi. Bütün tartışmalı pozisyonlarda kararlarını Fenerbahçe lehine kullandı. Ofsayt olan bir pozisyonda büyük bir keyifle penaltı kararı verdi, yan hakemine bile bakmadan düdük çaldı. El Nesyri'nin kaçırdığı pozisyonda ofsayt çalındı, fakat ofsayt vuruşu bizim sahamızda kullanıldı. Ntcham'a yapılan faul verilmediği halde kendisine sarı kart gösterildi. Tüm bu hatalarla adeta tam bir komedi izledik.

 

Sonuç olarak, takımımız hakeme ve güçlü rakibine karşı muhteşem bir mücadele örneği göstererek puanını söke söke aldı. Tebrikler takım!


21.10.2024 19:45:15