KA-DEF Genel Sekreteri Sezahattin Temürkıran istifa etti

Kavak dernekleri Federasyonu (KA-DEF) Genel Sekreteri Sezahattin Temürkıran KA-DEF'te Genel Sekreterlik görevinden ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti.

KA-DEF'te yaprak dökümü istifaların önü alınamıyor

 

Kavak Dernekler Federasyonu (KA-DEF) Genel Sekreteri Sezahattin Temürkıran KA-DEF'teki Genel Sekreterlik görevinden ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti.

 

KA-DEF'te istifaların önü alınamadığı şimdiye kadar yönetim kurulundan 10'a yakın üyenin istifa ederek ayrıldığı, önümüzdeki günlerde yeni istifaların olabileceği bildiriliyor.

 

Sezahattin Temürkıran: KA-DEF çizgisini kaybetti

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sezahattin Temürkıran  KA-DEF'in kuruluş amacı dışına taşırıldığını söyledi.

 

Sezahattin Temürkıran yaptığı açıklamada: 

 

"Sevgili dostlarım!

Kavak Derneklerinin Kavak Dernekler Federasyonu (KA-DEF) Kavak Derneklerimizin bir araya gelerek yorucu çaba ve fedakârca çalışmalar sonucunda kurulmuş olan bir Sivil Toplum kuruluşudur. Bugün itibarıyla 60’ın üzerinde üye derneğe sahip olması hepimiz için ayrı bir gurur vesilesidir. Kuruluşundan beri hemşerilerimizin umut ve güven kapısı olmuştur. İlçemizin önünü açmada yardımcı olmak, ilçe içi ve dışında yaşayan hemşerilerimizin tanışıp kaynaşmasını sağlamak, daha önemlisi birlik ve beraberliğin tesis edilmesi başta gelen hedefleri arasında yer almıştır.

 

Değerli dostlarım!

Ben de bu yapının içerisinde hem Yönetim Kurulu Üyesi hem de Genel Sekreter olarak hizmet etme mutluğunu yaşadım.  Ancak özellikle son bir yıl çerisinde Federasyonumuzun siyasi anlamda savrulmasına engel olamadık. Öncü olmamız gerekirken bu yolda ölçünün kaybedilmiş olmasından dolayı ciddi anlamda değer kaybı yaşadık. Kontrolsüz gücün oluşturduğu hatalarla zaman kaybı yaşadık.  İstişare mekanizmasının işletilemeyişi, ortak aklı hiçe sayma ve kuruluş gayemizden uzaklaşma gibi nedenlerden dolayı haklı tenkitlere maruz kaldık.  Birçok arkadaşımızın bu gerekçelerle istifa ederek ayrıldığını gördük.

 

Kıymetli dostlarım!

KA-DEF Kavaklıların gözbebeğidir. Birbirleriyle gönül bağıdır. Bu bağ daima baki kalacaktır. Bundan endişem yoktur. Ancak şahsım olarak içerisinde bulunduğum yönetim anlayışıyla ilkelerimiz doğrultusunda sağlıklı kararlar alıp emin adımlar atılamayacağı kararına vardığım için bugün itibarıyla hem Yönetim Kurulu Üyeliğinden hem de Genel Sekreterlik görevimden ayrılmayı uygun görerek sizden aldığım güveni heba etmemek adına istifa etmiş bulunmaktayım. 

 

Saygıdeğer dostlarım!

Birbirimizle olan bağımızı hiçbir zaman koparmadan daha güzel daha güçlü bir KA-DEF için çalışmalarımız devam edecektir. Doğup büyüdüğümüz topraklara hizmet etmek, insanımızın yanında olmak boynumuzun borcudur.  Bugüne kadar şahsıma göstermiş olduğunuz sevgi ve güvenden dolayı hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.

Sevgi ve saygılarımla…" dedi.

 

Sezahattin Temürkıran'ın sayfasına çok sayıda STK temsilcisi ve KA-DEF üyesinin Sezahattin Temürkıran'ın istifasıyla KA-DEF'in büyük boşluk yaşayacağı yorumlarının yapıldığı görüldü. 

 

 


05.09.2024 10:15:51