Meclis ikinci Merve Kavakçı krizine doğru yol alırken CHP'nin ne yapacağı merak konusu. Tepki koymamayı 'tabanında rahatsızlık' yaratacağı için göze alamayan CHP, yerel seçimler arefesinde "türbana karşı" bir görüntü vermekten de kaçınıyor.
ANKARA (İNTERNETHABER KULİS HABER) - Meclis'te yarın kıyametler kopacak. Zira AK Parti'nin haca gidip dönen kadın vekilleri türbanları ile genel kurula katılacaklarını duyurdular.
Meclis ikinci Merve Kavakçı krizine doğru yol alırken CHP'nin ne yapacağı merak konusu. Tepki koymamayı 'tabanında rahatsızlık' yaratacağı için göze alamayan CHP, yerel seçimler arefesinde "türbana karşı" bir görüntü vermekten de kaçınıyor.
BİREYSEL EYLEMLER SERBEST
İki arada bir derede kalan CHP bugün 'türbanlı vekillere' karşı ne yapacaklarını görüşmek için kapalı kapılar ardında toplandı.
Basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısında sızan bilgilere göre CHP parti olarak tavır koymayacak ancak bireysel reaksiyonları serbest bırakacak. Grup toplantısında partinin ulusalcı kanadının çok bastırdığı ve bir parti kararı alınması için uğraştığı öğrenildi. Buna karşılık böyle bir karar aldırmayı başaramadılar.
BÜLENT KUŞOĞLU : PARTİ TEPKİSİ OLMAYACAK
Kapalı kapılar ardındaki toplantıdan çıkışta konuştuğumuz CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, internethaber.com'a partinin tepki koymayacağını söyledi. Kuşoğlu, "Bireysel tepkiler olabilir. Parti olarak bir tepkimiz olmayacak" dedi.
NELER OLABİLİR?
Şimdi gözler CHP'li vekillerin bireysel türban çıkışlarına çevrildi. Kulislere sızan bilgilere göre bu konuda iş partinin ilginç eylemleri ile meşhur isimlerine düşüyor. Bunlardan biri Muharrem İnce diğeri ise Kamer Genç...
Muharrem İnce'nin AK Partili kadın vekiller türbanlarıyla genel kurula geldikleri takdirde ağır bir konuşma yapmayı planladığı söyleniyor.
Kamer Genç'in ise sıradışı eylemlerinden birine imza atması kimse için sürpriz olmayacak.
CHP'nin ulusalcı kanadı ise kürsünün işgal edilmesi fikrini benimsemiş durumda.
CHP'NİN MÜFTÜ VEKİLİ NE DİYOR?
CHP'nin müftü kökenli İstanbul Milletvekili İhsan Özkeş'in, türbanlı vekillere karşı tavrı en çok merak edilen konulardan biriydi.
İnternethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Özkeş, başörtülü vekillerle ilgili kişisel görüşünü yansıtmaktan özellikle kaçındı ve sadece şunları söyledi;
-"AK Parti bitmiştir. Türbanla ayağa kalkmaya çalışıyor. Onlara koltuk değneği olmayacağız. Biz siyasetçiyiz."
AK PARTİ'NİN TÜRBANA GİREN VEKİLLERİ NE DİYOR?
Haca gittikten sonra türbana giren AK Parti'nin kadın vekilleri yaşananlar için ne diyor? Yarın Meclise türbanla gelmekte kararlı olan kadın vekiller şunları söylediler;
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak : "Geçen yıl hac görevinden döndükten sonra da uygulama noktasında keşke dedim ama bunu hayata geçirecek ortam müsait olmadığından böyle bir girişimde bulunamıyorsunuz. Ancak bu sene nasip oldu, ortam uygundu. Demokratikleşme paketiyle birlikte kamuda bir sıkıntı kalmadı. İnancımız gereği ve kendimizi böyle çok daha rahat, çok daha özgür hissedeceğimiz için, inandığımız gibi yaşamak konusunda bu özgürlüğe sahip olduğumuz için bu şekilde devam etme kararı aldık. Bu bizim anayasal hakkımız. Önünde hiçbir engel olmayan en doğal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız."
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar: Bundan sonra Meclisçalışmalarına başörtüsü ile katılacağını belirterek, "Hac'da söz verdik, tövbe ettik, sözümüzü yerine getiriyoruz. Orada bizi tekrar formatlıyorlar. Geçmişi hatırlamıyorsun, silmişsin, bitmiş" dedi.
AK Parti'li Kaçar, üzerindeki kıyafetin yeni olmadığını, her zaman Meclis'te giydiği kıyafeti olduğunu belirterek, (başörtüsünü göstererek) "Bu boynuma taktığım fularımdı, bunu aldım başıma taktım. Ama bunu başıma takarak bütün oldum. O maneviyatı, gücü hissediyorum, eksiğim oymuş benim, tamamlandığımı hissediyorum, çok mutluyum. Ancak ben bu eksikliğimi daha önce bilmiyormuşum, farkında değilmişim" diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı : Meclis'e başörtüsü ile girme kararına ilişkin, "Hac ziyaretim sırasında o manevi atmosferi aldıktan sonra, Peygamberlerimizin izini orada gördükten, Hz. Muhammed'in evinin hemen kenarında namaz kılma fırsatı bulduktan ve Allah'ın 'evim' dediği mekanı ziyaret ettikten sonra, başörtüsünü çıkarmak benim için gerçekten çok ağır olacaktı. Türkiye'ye döndükten sonra gerek Meclis'teki şartlar olsun, gerek mevzuat olsun, gerek iç tüzük olsun herhangi bir sıkıntı olmadığını düşündük ve bu şekilde irademizi ortaya koyduk. Bundan sonra da inşallah Meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam etmeye karar verdik." dedi.