İlhan Çıtak Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu'nu Ziyaret etti

Türkiye'ye Deaflympics tarihinde en fazla madalya getiren sporcu olan İlhan Çıtak Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyaret ederek Deaflympics'in Kavak'ta yapılan Güreş karşılaşmalarına verdiği destekten dolayı teşek

 Türkiye'ye Deaflympics tarihinde en fazla madalya getiren sporcu olan İlhan Çıtak Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyaret ederek Deaflympics'in Kavak'ta yapılan Güreş karşılaşmalarına verdiği destekten dolayı  teşekkür etti.

 
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu efsane haline gelen şampiyon güreşçi İlhan Çıtak'ı Kavak Belediyesinde ağırlamaktan büyük gurur duyduğunu söyleyerek Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun hayatını anlatan kitabı hediye etti.


Çıtak Hayatı boyunca kendisine Yaşar Doğu'nun örnek ahlakı ve mücadelesini örnek aldığını ifade ederek onun hayatının anlatıldığı kitabın kendisine hediye edilmesinden dolayı duygulandığını söyledi. Çıtak Kavak'ın hayatında bundan sonra farklı bir yeri olduğunu da ifade ederek Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'na teşekkür ediyorum dedi.


Kavak ismi Deaflympics tarihine geçti
Ziyarette yer alan Türk Güreş ekibininde bulunan antrenör ve yöneticiler bundan sonra Kavak'ın Olimpiyatlara damga vuran bir ilçe olarak  isminin Deaflympics tarihine geçtiğini vurguladılar. 


Ziyarette Yaşar Doğu Kitabının yazarı Arş. yazar Ahmet Seven'de hazır bulundu. 

İLHAN ÇITAK KİMDİR?
Türkiye'ye Deaflympics tarihinde en fazla madalya getiren sporcu olan İlhan Çıtak, Samsun'da kazandığı iki altınla, toplamda yedi altın ve bir bronza ulaştı.
40 yaşındaki İlhan'ın başarısının sırrını antrenörü Rüstem Koyuncu anlattı. 1977 doğumlu İlhan Çıtak, 10 yaşında güreşe başladı. 15 yaşında geçirdiği ateşli hastalıkların ardından ağır işitme kaybı yaşayan İlhan, duyanlarla güreştikten sonra 17 yıldır da işitme engelliler arenasında mücadele ediyor.
Samsun'da beşinci Deaflympics tecrübesini yaşayan ve oyunlar tarihinde kazandığı altın madalya sayısını yediye yükselten İlhan'ı, genç milli takıma girdiği 1997 yılından bu yana onunla çalışan Antrenörü Rüstem Koyuncu anlattı.
İlhan'ın çok profesyonel ve çalışmayı çok seven bir sporcu olduğunu söyleyen Milli Takım Teknik Direktörü Koyuncu, "İlhan ne zaman yatması, ne zaman kalkması, ne zaman dinlenmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Maçlara da inanılmaz derecede konsantre olan bir güreşçi" dedi.

Koyuncu: "İlhan gerçekten bir efsane"
Antrenörlük kariyeri boyunca birçok şampiyon güreşçiyle çalıştığını ve büyük başarılar elde eden isimlerin zaman zaman zorluklar çıkartabildiğini belirten Koyuncu, "Ama İlhan böyle biri değil. Yaş olarak ona yakın birçok antrenörü var ve hepsine güveniyor, söylediklerini dinliyor. İlhan gerçekten bir efsane. Ben onu her zaman gençlere örnek gösteriyorum. 1997'de duyanlarla birlikte genç milli takımdaydı İlhan. Ben de o zaman o takımın antrenörlerinden biriydim. Yani 20 yıldır onu tanıyor, onunla çalışıyorum. Ondan ne istesem çok daha fazlasını yapıyor. Ancak ve ancak çok yorgun olduğunda izin istiyor. Samsun'daki oyunlardan önce düzenlediğimiz altı kampta sadece bir ya da iki kez izin istemiştir o kadar" ifadelerini kullandı.

Hem serbest hem de grekoromen güreşte mücadele eden İlhan Çıtak, serbest güreşte Roma 2001'de gümüş, Taipei 2009'da ve Samsun 2017'de altın kazandı. İlhan grekoromen güreşte ise Roma 2001, Melbourne 2005, Taipei 2009, Sofya 2013 ve Samsun 2017'de altın alarak, katıldığı her Deaflympics'te kürsünün en üst basamağına çıkmış oldu.

26.07.2017 23:36:31