AK PARTİ Osman Çetinkaya ile yola devam

AK Parti Samsun İl Kongresinin 24 Haziran tarihinde yapılmasının kararlaştırılması ile birlikte Genel Merkez’in il başkanlığı konusunda kimi işaret edeceği merak ediliyordu.

AK Parti Samsun İl Kongresinin 24 Haziran tarihinde yapılmasının kararlaştırılması ile birlikte Genel Merkez’in il başkanlığı konusunda kimi işaret edeceği merak ediliyordu.
 
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem önümüzdeki kongreye mevcut İl Başkanı Osman Çetinkaya ile gidileceğini açıkladı. Erdem, Samsun’da AK Parti İl Başkanlığı yönetiminin birlik ve beraberlik içerisinde ve nitelikli isimlerden oluşan bir liste halinde oluşturulacağını ifade ettiği açıklamasında İl Kongresi’ne Osman Çetinkaya başkanlığında gidileceğini belirtti.
 
Konuyla ilgili olarak Samsun İl Koordinatörü Recep Yıldırım’dan da bir açıklama geldi. Yıldırım açıklamasında; ‘Samsun’da gerçekleşen son anketlerden çıkan netice; AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya’nın büyük bir çoğunlukla yeniden il başkanı olarak görülmek istendiği sonucunu ortaya çıkarmıştır. Genel Merkezimiz de bu netice karşısında Samsun İl Kongresi’ne Osman Çetinkaya başkanlığında gidilmesine karar vermiştir. Hayırlı olsun’ dedi.
 
Yıldırım, Çetinkaya’nın başkanlığında oluşturulacak yönetimin, Genel Merkez’le de istişare edilerek birleştirici ve parti içi çekişmelere son verici bir liste halinde oluşturulacağını da sözlerine ekledi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama da İl Başkanı Osman Çetinkaya’dan geldi. Çetinkaya; “AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın yaklaşan il kongresinden birlik ve beraberlik içerisinde güçlü ve zinde bir ekiple çıkarak 2014’te yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Başbakanımıza layık bir netice almak istiyoruz. Bu hedefimizi ve niyetimizi her zaman ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz. AK Parti Samsun İl Teşkilatı olarak, bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de teşkilatlarımızın ve bize oy vererek destekleyen bütün vatandaşlarımızın yüzünü ağartacak bir performans ortaya koymak her zaman önceliğimiz olmuştur. Yaklaşan İl Kongresi’ni bu hedeflerin gerçekleşmesi adına ciddi bir adım olarak değerlendiriyoruz. 24 Haziran tarihinden itibaren AK Parti ailesi olarak, hep birlikte ve daha da güçlenmiş bir teşkilat yapılanmasıyla hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

18.04.2012 16:48:59