AK Parti-Bahçeli ile Davutoğlu'nun görüşmesi yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü...MHP görüşmesi sona erdi.
İŞTE O GÖRÜŞMEDEN KARELER. TIKLAYIN!
MHP kaynaklarından gelen bilgiye göre Devlet Bahçeli'nin "CHP ile deneyin olmazsa seçime gidin" dediği öğrenildi.
Bahçeli, hükümete girmeme görüşünü tekrar etti
Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapıyor.
Davutoğlu: 7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiler
İki parti arasındaki temaslar sürecek.
-Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurma durumuyla karşı karşıya olduğumuzu vurguladık.
-Ben kendisine, ekibine bir kez daha gösterdikleri misafirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
İKİNCİ BİR GÖRÜŞME OLABİLİR
-Bundan sonraki görüşmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız arasında, hem ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli'yle bayram sonrasında ikinci bir görüşme için de tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda da mutabık kaldık.
-Cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi.
-1 saat 40 dakika içinde Suriye Irak, Türkiye içindeki gelişmeler üzerine çok konu konuşuldu. Türkiye hükümetsiz kalmaması ve Türkiye'nin güçlü bir hükümeti olması konusunda mutabık kaldık. Biz 7 Haziran ile birlikte oluşan tabloyu en iyi şekilde değerlenndiriyoruz. Biz her parti ile aynı mesafedeyiz.
İBRE CHP'YE DÖNDÜ MÜ?
-'Milliyetçi Hareket Partisi'yle yapılan görüşmeden sonra ibre CHP'ye mi yakınlaştı sorusu üzerine Davutoğlu, şu yanıtı verdi: "Siyasetin hiçbir hesaba sığmayan bir yönü var ki ülke sözkonusu olunca, kritik dönemlerde herkes tutumunu gözden geçirir. MHP'nin tutumu şu an hükümet olmama. Ama biz görüşmeleri aynı görüş ve duyarlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.
ANAYASA MAHKEMESİNİN DERSHANE KARARI
-Türkiye'de eğitim politikalarını belirleme hakkı, yetkisi, sorumluluğu siyasi iradeye aittir. Gerek yasal çerçeve gerek Türkiye'deki güçler ayrılığı esasına göre dış politika, ekonomi politikaları, sosyal devlet politikalarını yönetmek nasıl halkın seçtiği hükümetlerin uhdesinde ise eğitim politikalarını belirleme de halkın seçtiği hükümetlerdedir. Eğitim politikalarının ne olacağına karar verecek makam yürütme erkidir.
-Bugünlerde bu tip kararlardan hareketle kimse tekrar Türkiye'de yürütme erkinin sorumluluğunu taşıdığı konularda farklı tavırlar alınabileceği gibi bir vehme kapılmamalıdır. Hukuka saygımız var, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli izahını, çerçevesini göreceğiz ama bu konulardaki kararlı tutumumuzda da bir değişiklik olmadığını ifade etmek isterim.
14.07.2015 15:43:44