Aile yapısını bozmak için harekete geçmişler

Bo­ğa­zi­çi Üni­ver­si­te­si Sos­yo­lo­ji Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üye­si Na­zan Üs­tün­dağ, "Ai­le asi­mi­las­yon için dev­le­te yar­dım­cı bir ku­rum ola­rak ça­lış­mak­ta­dır.

BUNLAR KARANLIK GÜÇLERİN TAŞERONLARI

Bo­ğa­zi­çi Üni­ver­si­te­si Sos­yo­lo­ji Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üye­si Na­zan Üs­tün­dağ, "Ai­le asi­mi­las­yon için dev­le­te yar­dım­cı bir ku­rum ola­rak ça­lış­mak­ta­dır.

Bo­ğa­zi­çi Üni­ver­si­te­si­'n­de­ki kon­fe­rans­ta Kürt genç­le­ri­nin bir­ço­ğu­nun da­ha ço­cuk yaş­ta ai­le­le­rin­den ko­pa­rıl­ma­sı­nı ko­nuş­ma­cı­lar­ca ade­ta kut­san­dı.

Aİ­LE YA­PI­SI­NI BOZ­MA­LI­YIZ

Söz­de 'bi­lim in­sa­nı­' Na­zan Üs­tün­dağ ay­rı­ca şun­la­rı söy­le­di: "AK­P'­nin ik­ti­da­ra gel­di­ğin­den be­ri en çok vur­gu­la­dı­ğı nok­ta­lar­dan bi­ri ai­le po­li­ti­ka­sı. 'Kut­sal Ai­le­' söy­le­miy­le da­ya­tı­lan ya­pı­yı boz­ma­lı­yız. Dı­şa­rı çık­ma­lı­yız. Yap­tı­ğı­mız 'Ai­le Dı­şın­da Ha­yat Va­r' kam­pan­ya­sı­nın ama­cı da buy­du. Genç­le­ri ai­le­le­ri­nin da­yat­ma­sın­dan, on­la­rın ya­pı­sın­dan kur­tar­ma­k" şek­lin­de ko­nu­şa­rak dev­le­ti yık­ma­nın te­me­li­nin kut­sal ai­le kav­ra­mı­nı yık­mak­tan geç­ti­ği­ni be­lirt­ti. 

ANA­LAR AĞ­LA­MA­SI­N' DAN RA­HAT­SIZ­LAR!

Sos­ya­list Fe­mi­nist Ko­lek­tif 2013 yı­lın­da 'Baş­ka Bir Ai­le Müm­kün mü?' isim­li kon­fe­rans­ta 'Ai­le Dı­şın­da Ha­yat Va­r' isim­li bir kam­pan­ya­yı ta­nıt­mış­tı. Üs­tün­da­ğ'­ın ko­nuş­ma­sın­da­ki, "AKP, 'a­na­lar ağ­la­ma­sı­n' slo­ga­nıy­la da­ğa çı­kan ço­cuk­la­rı ai­le­le­ri­ne dön­dür­me­ye ça­lı­şa­rak ge­ril­la sa­va­şı­nı dur­dur­mak is­te­miş­ti­r" şek­lin­de­ki ifa­de­le­ri, te­rör yan­daş­la­rı­nın ba­rış de­ğil sa­vaş is­te­dik­le­ri­ni de bir kez da­ha göz­ler önü­ne ser­miş ol­du.


06.04.2015 08:51:44