• İHSANBAŞKAN

AKRA FM SAMSUNDA PANEL DÜZENLEDİ

TARİH Haber Girişi : 15 Ekim 2012 21:58
AKRA FM SAMSUNDA PANEL DÜZENLEDİ
Canik Belediyesi, Samsun Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile Yıldız Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen "Samsun Mânevî Büyüklerini Yâd Ediyor" programında, Merhum Ömer Şevki Altuniç Hocaefendi anıldı.
 Canik Belediyesi, Samsun Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile Yıldız Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen "Samsun Mânevî Büyüklerini Yâd Ediyor" programında, Merhum Ömer Şevki Altuniç Hocaefendi anıldı.

 

Canik Belediyesi, Samsun’un değerli isimlerini unutmuyor. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Samsun Mânevî Büyüklerini Yâd Ediyor" programı kapsamında, Merhum Ömer Şevki Altuniç Hocaefendi anıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde, Merhum Ömer Şevki Altuniç Hocaefendi’yi önemli akademisyenler, kızı, yeğeni ve torunu anlattı.

ALTUNİÇ HOCAEFENDİ’Yİ ANLATTILAR

M. Es’ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Necdet Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün de bulunduğu panele, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hür Mahmut Yücer, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan, Tasavvuf Tarihi Uzmanı Fatih Yıldız, İslam Hukuku Uzmanı Necmettin Azak ve Din Eğitimi Uzmanı Adem Ersoy konuşmacı olarak katıldı.

GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAMALIYIZ

Ömer Şevki Altuniç Hacefendi’nin kızı Emine Aktan ve Yeğeni Fikret Altuniç’in de konuşma yaptığı panel öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirterek, "Geçmişimizi unutmamız mümkün değil. Geçmişini bilmeyen, geleceğine ışık tutamaz. Geçmişimizle ne kadar barışık olursak, geçmişimizi ne kadar iyi bilirsek ve değerlerimizi unutmazsak geleceğimiz de bir o kadar iyi olur" dedi. 

BAŞKAN GENÇ’E PLAKET

Merhum Ömer Şevki Altuniç Hocaefendinin Samsun sosyal ve ticari hayatına önemli etkileri olduğunu da ifade eden Başkan Osman Genç, "Bugün burada manevi bir büyüğümüzü anmaktan mutluluk duyuyorum. Canik Belediyesi olarak bundan sonra da bu tür etkinliklerin içerisinde olacağız" diye konuştu. Öte yandan, Başkan Osman Genç, Merhum Ömer Şevki Altuniç Hocaefendi’nin kızı Emine Aktan ve diğer aile bireyleriyle yakından ilgilendi.  Samsun ve yakın illerden yoğun bir katılım olan "Samsun Mânevî Büyüklerini Yâd Ediyor" etkinliğine katkılarından dolayı Başkan Osman Genç’e M. Es’ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Necdet Yılmaz plaket takdim ederken, Genç de Yılmaz’a plaket verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.