Akademik Düşünce Enstitüsünden tarihi sempozyum

SAMSUN Haber Girişi : 07 Eylül 2021 22:38
Akademik Düşünce Enstitüsünden tarihi sempozyum
Akademik Düşünce Enstitüsü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının GPDP 2020-1 desteğiyle yürütülen Seyyah Türkiye Projesi kapsamında Samsun’da 4-5-6 Eylül tarihlerinde 'Uluslararası Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Sempozyumu'

SAMSUN'DA TARİHİ SEMPOZYUMA BÜYÜK İLGİ 


Akademik Düşünce Enstitüsü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının GPDP 2020-1 desteğiyle yürütülen Seyyah Türkiye Projesi kapsamında Samsun’da 4-5-6 Eylül tarihlerinde “Uluslararası Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Sempozyumu” düzenlendi.

 

Uzun süre sonra salon oturumlarıyla düzenlenen sempozyumun ilk gününde OMÜ Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, OMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Şişman, OMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Ertürk Keskin, OMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Aslı Yönten Balaban ve Samsun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Mehmet Talha Paşaoğlu’nun oturum başkanlıklarında Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını konu alan 22 farklı bildiri 15 farklı ilden gelen alanında uzman katılımcılar tarafından sunuldu.

 

Sempozyumun açılış konuşmasında Akademik Düşünce Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Metin ÖZ, proje kapsamında seyyahlık temalı bir sosyal medya uygulamasının geliştirildiğini ve yakın zamanda uygulamanın basın mensuplarına duyurulacağını belirtti. Sempozyum programının ikinci gününde ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen gezi programında konuklarla Bandırma Vapuruyla başlayan kültürel gezi kapsamında Samsun’un tarihi mekanları gezildi. Sempozyumun üçüncü gününde ise internet üzerinden gerçekleştirilen oturumlar Akademik Düşünce Enstitüsünün Akademi TV Youtube kanalı üstünden canlı yayınlandı. Yurtdışından katılımlarında olduğu çevrimiçi oturumlarda 17 farklı bildiri sunuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.