Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Anadolu'da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin üzerinden 743 yıl geçtiğini söyleyerek: 'Türkçe bize en önemli kültür mirası olarak emanettir' dedi.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey'in ''Bugünden sonra divanda, dergâhta ve bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır'' fermanıyla Anadolu'da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin üzerinden 743 yıl geçtiğini söyleyerek: Türkçe bize en önemli kültür mirası olarak emanettir dedi.
SEVEN: Türkçemize sokulan argo ve köksüz kelimelere karşı mücadele verilmeli
Seven mesajında: Türkçe Türkün şivesine ve üslubuna uygun bir lisandır. Dilimiz argo kelimelerden temizlenmeyi, köksüz ve manasız kelimelerden kurtarılmayı beklemektedir. Türkçe karşılığı olduğu halde yabancı kelimeleri kullanmaktan kaçınmanın gereğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yahya Kemal; Türkçe ağzımda annemin ak sütü gibidir diyor. Ana sütü gibi ak ve berrak olan güzel Türkçemizi kirletenler kanun önüne çıkarılmalı ve yargılanmalıdır. Türkçemizi çeşitli vesilelerle argo kelimelerle doldurup kirletenler dil cinayetinden dolayı kanun önüne çıkarılmalıdır. Dil cinayeti de canlı cinayeti gibi karşılık görülmelidir. Türkçeye en büyük haksızlığı ve düşmanlığı bunlar yapıyor. M. Kemal Atatürk ; Türk Milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının,geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor demektedir. Cemil Meriçte;"Kamus, bir milletin hafızası yani kendisi; heyecanıyla hassasiyetiyle, şuuruyla. Kamusa uzanan el namusa uzanmıştır diyerek işin ehemmiyetine dikkat çekmiştir. Bugün sosyal medyada, televizyonlarda dilimizin argo dili haline getirilmeye çalışıldığını görmek utanç vericidir. Türkçemizi ifade etmeye çalıştığım işgal ve istiladan kurtardığımız gün gerçek dil bayramını kutlamış olacağız. Bu vesile ile Türk Dil Bayramını kutluyorum