A.ÇAĞATAY KILIÇ:UYUŞTURUCUYA KARŞI BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

TARİH Haber Girişi : 24 Eylül 2014 22:23
A.ÇAĞATAY KILIÇ:UYUŞTURUCUYA KARŞI BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ
AK Parti Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı yapıldı. Ak Parti yerel yönetimler tarafından düzenlenen Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı M
AK Parti Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı yapıldı. Ak Parti yerel yönetimler tarafından düzenlenen Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. Gençlik çalışmalarının konuşulduğu çalıştayın en önemli gündem maddesi bonzai ile mücadele oldu.

Çalıştayın açılışında konuşan Bakan Çağatay Kılıç, gençlik konusunda kurumlar arasında  işbirliğine dikkat  çekerek şöyle konuştu:
" Gençlik denildiğinde,  bu kelimenin içerisinde çok geniş bir çalışmanın çok geniş bir vizyonun olduğunu hepimiz biliyoruz. Gençlik dediğimiz kavramın içerisinde ülkemizin 25/ 30 milyonluk bir nüfusu olduğunu bilmek durumundayız. Bu konu sadece bizim bakanlığımızın görev alanı içerisinde değil. Diğer bakanlıkların da, kurumların da  hepsinin faklı sorumluluklar çerçevesinde bu konuya yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunların içinde en önemli unsurlardan biri de her türlü yerel yöneticilerin aynı zamanda ilindeki bölgesindeki bizim çalışmalarımız içinde yer alması ve aynı zamanda üniversitelerle ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisine girmesidir.''

Bakan Çağatay Kılıç Gençlik Ve Spor Bakanlığına bağlı olan gençlik merkezlerinin önemi de değindi. Bakan Çağatay Kılıç; ''Bizim bakanlık olarak yaptığımız gençlik merkezi çalışmalarımız var. Şu anda 180 gençlik merkezimiz var. Bir kısmı da inşa edilmek üzere. Gençlik merkezi dediğimiz zaman eskiden algılanan dört beş odalı bir yeri düşünmemek lazım. Çok farklı projelerin yapıldığı aynı zamanda içerinde konferans salonu, spor salonu ve sosyal faaliyetler için salonların olduğu bir çok ders odasının olduğu mekanlardan bahsediyoruz. Aynı zamanda mimarisiyle de kendini ortaya koyan bir şeyler anlatan mekanlar üzerinde çalışıyoruz. Dolayısıyla burada bizim sivil toplum örgütleriyle zaten çalışmalarımız var.Sivil toplum örgütleri bizim sosyal çalışmalarımıza destek veriyor.  Milli Eğitim bakanlığımızla da beraber çalışarak öğretmen ve eğitmenlerimizden yararlanıyoruz. Belediyelerimizin de bu gençlik merkezlerimizi kullanma imkanları var ''diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç,Milli Eğitim Bakanlığı,spor federasyonları , spor külupleri ve belediyelerle ortak çalışma yapılarak öğrencilerin yeteneklerini  tespit eden  projeleri  hayata geçireceklerini belirterek ,"Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte   şu anda dile getirdiğimiz ve büyük bir sorun olan yok etmeye çalıştığımız sentetik uyuşturucular, farklı uyuşturucular insan hayatımı karartan maddelerin üzerindeki çalışmaları da çok daha kolay başarıya götürebiliriz diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise "okullar hayat olsun "projesine ilişkin bilgi verirken  okul çevresinin uyuşturucuyla mücadelenin temel noktası olduğunu kaydetti. Bugüne kadar zaten gönüllü olarak belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bu katkıları sağlıyordu. Ama bundan sonra inşallah daha planlı programlı ve eylem planına bağlı olarak bunlar daha uyumlu bir biçimde sürdürülecek"dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de gündemin en önemli konusunun bonzai olacağını düşündüğünü belirterek," bu konuyu hükümetimizin desteği ile yeneceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.