28 Şubat Gözaltıları Bu Belgelerden Yapıldı

SİYASET Haber Girişi : 13 Nisan 2012 11:51
28 Şubat Gözaltıları Bu Belgelerden Yapıldı
28 Şubat sürecine ilişkin operasyonunun startını veren o belgeler ortaya çıktı. İşte gözaltılara neden olan o belgeler...
Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan bir ihbar üzerine 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde arama yapılmış ve döşeme altında gizlenmiş 10 çuval dolusu belge ele geçirilmişti. Belgeler arasında 28 Şubat sürecine ilişkin Batı Çalışma Grubu’nun çalışmalarıyla ilgili dokümanlar da çıkmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenen 28 Şubat belgeleri, soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Ankara’ya gönderilen belgelerin ağırlıklı olarak Batı Çalışma Grubu’nun yazışmaları olduğu öğrenildi.

Bir ve Koralp’ın imzaları


İşte bu belgeler üzerinde incelemelerini tamamlayan Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları, 28 Şubat sürecine ilişkin operasyonunun startını verdi. 15 yıl öncesine ait Batı Çalışma Grubu belgelerinde, dün gözaltına alınan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir ile Kurmay Albay İdris Koralp’in imzaları da bulunuyor. Bir ile Koralp hakkındaki gözaltı kararının gerekçesinin, bu belgeler olduğu öne sürülüyor.

‘İrticayı raporlayın’

Soruşturma dosyasına giren 29 Nisan 1997 tarihli Genelkurmay Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderilen bir belgenin konu bölümünde,“Batı Çalışma Grubu Rapor Sistemi” yazıyor. Altında Orgeneral Çevik Bir’in imzasının bulunduğu belgede, Batı Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında kuvvet komutanlıklarından günlük rapor ve olay bildirim raporları hazırlanarak gönderilmesi isteniyor. Belgede, Türkiye’deki irticai faaliyetlerle mücadele kapsamında, il bazında dernek, tarikat, tekke, zaviye ve imam hatip liseleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler isteniyor. Aynı konular ile ilgili detaylı bir fişleme çalışması yapılması talep ediliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.