19 Mayıs'lılar Karakucak Güreşleriyle hasret giderdi

SPOR Haber Girişi : 06 Ağustos 2015 13:30
19 Mayıs'lılar  Karakucak Güreşleriyle hasret giderdi
Belediyemiz tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Karakucak Güreşlerine katılım yoğun oldu. 515 güreşçinin yarıştığı güreşlerde ilçe halkının da yoğun katılım sağlaması gözlerden kaçmadı.
19 Mayıs İlçe Belediyesinin tertiplediği Karakucak Güreşleri hareketli geçti. 


Güreşe katılımın yoğun olduğu güreşte Başpehlivanlığı Kırkpınar eski Başpehlivanlarından Şaban Yılmaz kazandı.


Topaloğlu: '19 Mayıs Güreş sevdalılarıyla dolu bir ilçemizdir'

Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yaptığı konuşmada; Son günlerde yaşanan olumsuz olaylardan dolayı Güreş Festivalimizin eğlence olan yerini iptal ettik. Ata sporumuz olan güreşimize de bizde bir kenarından katkı verelim 19 Mayıs'ın her alanda olduğu gibi güreş alanında da bir değer olduğunu ortaya koyabilmek için böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun görmüştük onun için uygun gördüğümüz bu tarihte en azından şenliğimizin dua ve güreş bölümünü icra edelim istedik onun için belirlediğimiz 5 ağustos Çarşamba günü olan bugün bu etkinliğimizi sabahın erken saatleri olmasına rağmen güzel bir katılımla gerçekleştirmeye başladık dedi.

İlçe Kaymakamı Abdullah Şen; 'Atasporumuza destek vermek görevimizdir'

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Abdullah Şen yaptığı konuşmada; Güreş bir ata sporu, Güreş Samsun'da 19 mayısta yapılınca, hele milli birlik ve beraberlik noktasında en önemli olan bu günlerde çok farklı anlam ifade etmektedir. Bugün burada gençlerimiz 19 Mayıs 1919'da büyük kutlu yürüyüşün başladığı Samsun'dan Samsun'un simge tarihini ad olarak almış bu şirin bu milli ve manevi değerler noktasında örnek 19 Mayıs ilçesinde Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sesini haykıracaklardır. Dedi

AĞALIK YARIŞINDA GÜREŞ AĞASI OLARAK 30.000TL DESTEK VEREN MURAT KALAYCI Güreş Ağası oldu. Ağalık Yarışına Katılarak destek olan Nedim Demir (12.000TL), İbrahim Demir(3.000TL), Şükrü Şener(1.000TL),Ömer Atik(500.00TL) ve Hasan Kalaycı(500.00TL)  Maddi Destekte bulundu.

Güreşlerde; birincilik kazananlar

Sembol : Yusuf Berat Civan

Minik-1 : Yusuf Kırant

Minik-2 :Ömer Faruk Kırant

Teşvik : Sertaç Güngör

Tozkoparan : Ö.Faruk Karadeniz

Deste : Mehmet Can Kaya

Küçük Orta : CanerDemirtaş

Büyük Orta : Emrah Kalaycı

Başaltı : Barış Düzenli

Baş : Şaban Yılmaz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.